Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Jean Paul Lespagnard wint Modo Prijs 2011

Door Bieke op 07.11.2011The happy winner op de foto met Didier Vervaeren en vriend.

Jean Paul Lespagnard. Jong, Belgisch én winnaar van de Modo Prijs voor Beste Ontwerp 2011. Snel kennismaken!

Tussen het succesvol Modo Parcours 2011 door, sleepte Jean Paul Lespagnard de twaalfde Modo Prijs met glans in de wacht. Lees zeker ook het verslag van Belmodo.tv guest editor Linda Van Waesberge hier. Met een bekroning ter waarde van € 7500 uitgereikt door Kathrine Jacobs, persattaché van Minister van Economie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Benoît Cerexhe, sluit de jonge designer zijn geslaagde nationale en internationale opmars van 2011 af.

Lespagnard wist de jury, bestaande uit Modo Brussels voorzitter Sonja Noel en creatief directeur Didier Vervaeren en andere professionals uit de Belgische modesector, te imponeren met zijn tweede collectie 'Somewhere in Between'. Hiermee overtrof hij alle andere genomineerden waar onder Conni Kaminski, Niyona, Marc Philippe Coudeyre, Heidewinne, Monsieur Bul en Piece of Chic.De prijsuitreiking door Elke Timmermans, Didier Vervaeren, Sonja Noel en Kathrine Jacobs

'Somewhere in Between', tentoongesteld bij Hunting & Collecting tijdens het Modo Parcours, werd reeds voorgesteld op de Parijse modeweek en beroerde menig internationaal modeoog. De expo bij Hunting & Collecting is meteen verlengd tot maandag 14 november 2011.

"Jean Paul Lespagnard creërt met uitzonderlijk intelligente snijvormen transformeerbare kleding die er bovendien eenvoudig uitziet in zijn kleine showroomcatwalk. Hij maakt van intigrerende prints en een algemeen sport thema (basketbal) intelligente, juiste en volledig originele mode" -  dixit Suzy Menkes modejournaliste New York Times

Het feit dat Jean Paul Lespagnard mode niet op een alledaagse manier interpreteert valt in de smaak en scheert hoge toppen op de selectiecriteria van de Modo Parcours jury. Go, go, you' re on the right track Jean Paul!

Over Jean Paul Lespagnard

Jean Paul, zoon van een Luikse trucker, studeerde in Luik en Luxemburg. Hij leerde de knepen van het vak bij de New Yorkse Anna Sui en de Brusselse ontwerpster Annemie Verbeke. Nadat hij in 2008 twee prijzen won tijdens het Internationaal Festival voor Mode en Fotografie in Hyères (Frankrijk), ontwierp de Brussselaar een capsulecollectie voor het Franse prêt-à-porter merk 1.2.3.

Maart 2011 presenteerde hij zijn eerste collectie tijdens de Parijse modeweek. Nu hij in de prijzen is gevallen tijdens het Modo Parcours, treedt hij in de voetsporen van Jessie Lecomte en Olivia Hainaut (2010), Girls from Omsk (2007), Sandrina Fasoli (2006) en Olivier Theyskens (2001).


Silhouetten uit de SS12 'Somewhere in Between' collectie

www.jeanpaullespagnard.com

Over Modo Parcours 2011

Zestig Brusselse ontwerpers stelden tijdens het Modo Parcours hun creatieve collecties open voor het grote publiek in meer dan 55 locaties in de Dansaert-, Sin-Jacobs- en Zavelwijk. Het 3-daagse festival op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 oktober werd dit jaar met bijzonder veel succes afgesloten. Lees: meer dan 8500 bezoekers, plus 500 vergeleken met vorig jaar.

www.modobrussels.be

page loaded