Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Iris Van Herpen Archive Collectie @ Sien

Door Michael op 19.10.2011


Eén van Nederlands meest getalenteerde fashion designers Iris Van Herpen showt haar Iris Van Herpen Archive Collection bij de Antwerpse boetiek Sien. De store stelt in wereldprimeur de collectie ten toon nog tot en met maandag 14 november 2011. Buiten prachtige stukken bekijken kan je een unieke creatie van Iris Van Herpen ook kopen. Elk stuk wordt dan op maat van de klant gemaakt. Vorige week mocht de fashion press een kijkje gaan nemen @ Sien. De beoordeling was unaniem lovend van 'Ahhhhh' tot 'Wauw'. Een prachtige collectie haute-couture van een Noorderbuur. 

Iris Van Herpen is amper 27 en maakt nu al naam & faam in de modewereld. De designer probeert in haar ontwerpen om de grenzen af te tasten binnen de couture. Ze koppelt vakmanschap en techniek aan experiment. Ze wil mode maken dat resulteert in een waardevol product. Ze maakt gebruik van vernieuwende materialen als metaal & kunststof. Uren handwerk én ook innoverende technieken als 3D-prints. Haar krachtigste stukken verzamelt ze onder de noemer Archive Collection. Voor de allereerste keer in haar piepjonge carrière stelt ze tentoon.

"Ik ben heel trots om Iris Van Herpen Archive Collection in wereldprimeur te kunnen voorstellen. Ik ben een Iris Van Herpen fan van het eerste uur. Toen ik haar creaties voor het eerst zag, was ik meteen fan. Op de Arnhem Mode Biënnale ontmoette ik haar maar Iris wilde haar collectie nog niet verkopen. Ik ben haar blijven volgen totdat ze haar eerste stuk aanbood. Sinds winter 2010 zijn bij Sien Iris Van Herpen kleding en de Iris Van Herpen x United Nude schoenen verkrijgbaar." - dixit Marie-Josine van de Water - eigenares van Sien

Sien is dé perfecte plek in het Antwerpse shoppinglandschap om deze collectie tentoon te stellen. De shop is een échte boetiek waar bekende namen liggen aangevuld met minder bekende namen. Stuk voor stuk telkens kwaliteitslabels met o.a. kleppers als Vivienne Westwood, Hussein Chalayan en Proenza Schouler. Minder bekend volk als Sandra Backlund. De Sien collectie wordt vervolledigd door accessoires van Proenza Schouler, Fogal, ...

Check hier het Belmodo.tv-shopartikel van Sien. 

Iris Van Herpen Archive Collectie @ Sien Antwerpen
nog tot en met maandag 14 november 2011

Klik hier voor de Iris Van Herpen website. 

page loaded