Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Meet Mutewatch

Door Michael op 13.10.2011

Hands up want er is nieuw horlogetalent op de Belgische markt! Meet Mutewatch! De Zweedse horlogemaker Mutewatch AB lanceert een superstrak en zéér innovatief horloge. Time Management zal nooit zo goed meer lopen met deze horloge. Toen de Parijse store Colette startte met de verkoop in juli, kocht designer Karl Lagerfeld er meteen drie. Do we need to say more?

Mutewatch is volledig digitaal en easy as hell om te gebruiken. Het horloge heeft features als een vibrerend alarm en timer functies. Bovenop ook nog een verborgen touch screen trouwens. Je kan het zo danig instellen dat het alarm vibreert en enkel jou op de hoogte brengt als silent reminder dus. Het toestel laat je uiterst makkelijk navigeren tussen klok, alarm en timer.


Als je het horloge aanraakt, licht het verborgen scherm op met de tijd. Door je vinger horizontaal naar links of rechts over het touch screen te vegen blader je makkelijk naar verschillende functies. Het model is verkrijgbaar in 3 kleuren; wit, grijs en rood. De horloge bevat aan de binnenkant ook een USB-stick. Daardoor kan je jouw horloge easy opladen en software updates downloaden. 

Het Mutewatch verhaal startte toen Mai-Li Hammargren haar boyfriend niet meer wou wakker maken elke ochtend. Mai-Li ging op zoek naar een oplossing en kwam in contact met design engineering student Oscar Ritzén Praglowski. Samen met Gustav Hammargren begonnen ze in 2008 met hun eigen bedrijf Mutewatch AB.

Nadien werd Johan Thelander er bijgehaald om alles technisch uit te werken. Johan maakte vroeger zelfs een compleet bed tot een grote alarm clock. Het bed bleef vibreren tot je uit bed stapte. Funny, funny, funny!De Mutewatch is verkrijgbaar online via de Mutewatch e-shop.  Of in Antwerpen bij Moose In The City & Clinic, in Brussel bij Fresh of bij Youngwatch in Gent. Je telt er € 199 maar het is het oh zo waard! Deze komt zonder twijfel op mijn wanna-have list voor Kerst!

Bekijk al ff de Mutewatch video en je bent meteen overtuigd!

page loaded