Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

125 jaar Coca-Cola & Jean-Charles de Castelbajac

Door Michael op 03.10.2011


foto: Violaine Carrere

Het Franse modeicoon Jean-Charles de Castelbajac ontwerpt een exclusieve collectie voor de 125ste verjaardag van Coca-Cola. Resultaat is een JC/DC-collectie die de tijdloze aantrekkingskracht van het merk Coca-Cola en zijn rol in de populaire cultuur doorheen de jaren symboliseert.

Pronkstuk van de collectie is de Coca-Cola jurk met zilveren lovertjes. Naast de prachtige jurk bestaat de collectie nog uit een t-shirt met een design van een piepjonge Elvis Presley.


"Het was liefde op het eerste gezicht tussen mij en Coca-Cola! Ik was 16 en het was de enige fles met een meisjestaille”, mijmert Jean-Charles de Castelbajac. “Ik droomde van een pijpleiding tussen de VS en Frankrijk om deze Amerikaanse mythe te importeren. Mijn mentor Raymond Loewy ontwierp voor Coke, en Warhol hielp om er een icoon van te maken. Het was een hele eer om deze collectie te creëren en het evenement voor de 125ste verjaardag op te zetten – en zo deel te gaan uitmaken van deze lange en creatieve geschiedenis!” - Jean-Charles de Castelbajac


www.coca-cola.be

page loaded