Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

10 jaar UPR, 10 jaar creativiteit

Door Michael op 27.09.2011

Achter het succes van de grote ateliers van de designers schuilt vaak een arsenaal aan pr-skills. Tal van pr-agencies werken dan ook voor vele fashion brands aan het in de kijker zetten van labels. Wanneer zo een pr-bureau verjaardagskaarjes uitblaast en dan nog wel 10 dan mogen we hen wel ff in de spotlights zetten. Pr-bureau Unlimited PR aka UPR blaast dus 10 kaarsjes uit en doet dat met een supertoffe veiling. UPR vroeg aan een aantal creatievelingen om een collectors item te ontwerpen. In totaal zijn 10 symbolische collabortions op touw gezet.

Het resultaat van die samenwerkingen zal worden geveild op donderdag 27 oktober 2011 door Pierre Bergé & Associés ten voordele van de UPR Creativity Award. Een award die zal worden uitgereikt aan een jong creatief talent in de modesector. Daar bovenop krijgt de winnaar ook een jaar persondersteuning van UPR.  De genomineerden voor die award zijn Stéphanie D'Heygere, Ek Thongpraesert, Céline Pinckers, Damien Fredriksen, Izumi Hongo en JP Lespagnard.

Een fashion veiling met tal van super leuke & wanna-have goodies. De Belgische kunstenares Bénédicte Vandewattyne nam het typische Kipling aapje onder handen en maakte er een tribal versie van. Upcoming talent & beachwear addict Lenny Leleu transformeerde een stel baskets van Converse om tot een elegant paar pumps. Het designcollectief Studio Simple bouwde een multifunctionele installatie voor Hampton Bays. De installatie draagt de naam Bee-Structure. Juwelentemster Evy Gruyaert is ambassadrice voor Liu Jo. Zij maakte voor de veiling een ceintuursluiting, broche & sleutelhanger. De Russische modeontwerpster Irina Shaposhnikova studeerde aan de Modeacademie van Antwerpen. Samen met Veritas creëerde ze een unieke truijurk.

Assouline staat garant voor hoog kwalitatieve boeken & samen met Tommy Hilfiger leveren ze een 144 pagina's tellend boek af voor de veiling. Designerduo A.F. Vandevorst zochten hun inspiratie bij Professionails en kwamen tot een chirurgenkastje aka manicurekastje. Masterstudent van de Antwerpse Modeacademie Frederick Hornof ontwierp voor Sacha een bijzondere sandaal met rode hak. Een knipoog naar een privilege aan het hof van Lodewijk XIV.

M.A.C. Cosmetics laat het schitteren met Swarovski en dat op het lichaam van een balletdanseres van Het Ballet van Vlaanderen. Ideaal materiaal voor een foto! Laatste collab is het gecustomised Swatch wandhorloge van Bent Van Looy van Das Pop. Serieus wat redenen dus om deel te nemen aan de veiling. 

Again hands up & proficiat aan UPR! Laat het bieden beginnen...

page loaded