Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

NYFW: Marc Jacobs en the roaring twenties

Door Lies op 17.09.2011

Marc Jacobs sloot de New York Fashion Week af, met verve. De Spring/Summer12-collectie bleek dan toch afgeraakt te zijn, na het eerdere uitstel omwille van het noodweer in New York enkele weken geleden. De setting: een warme houten catwalk, een gigantisch gouden gordijn, ronde lampjes en modellen die theatraal onderuitgezakt hun pose innemen op houten stoelen.

Jacobs zette wederom een nostalgische collectie neer, die ditmaal niet naar de seventies refereert, maar eerder naar de roaring twenties, met massa's fringes, haarbanden, en zedige snits. Zedig, maar toch vrouwelijk. Het plastiek en de glans uit de vorige collectie zien we ook nu terug, maar de bolletjes zijn verdwenen. Veel grijstinten en pastel (met een prachtig groen en blauw), en toch hier en daar enkele fellere kleuraccenten en prints. Dat volgende zomer pastel kleurt, staat nu wel vast!

Let ook op de fantastische cowboy boots, die half doorschijnend zijn, me likey very mucho!

Mijn favoriete looks zie je hier!

 

page loaded