Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

NYFW: Rodarte en de Van Gogh Prom Queen

Door Lies op 14.09.2011

Gisteren stelden de gezusters Mulleavy hun Spring/Summer12 collectie voor tijdens de New York Fashion Week. Front row zat uiteraard een legertje very important fashion peeps, aangevuld met celebs à la Dakota Fanning, een zwangere Beyoncé en Taylor Swift.

Geen sobere, zachte collectie ditmaal zoals die van Fall/Winter, nope. Kitsch gallore bij de Rodarte ontwerpsters, die zich niet alleen lieten meevoeren naar de tijden van de pofferige prom queen, maar vooral hun oog lieten vallen op kunst van bij onze noorderburen: Vincent Van Gogh. De Mulleavy's houden wel van een kleurenpaletje à la Van Gogh, en namen zelfs verschillende schilderijen volledig, of een beetje aangepast over. Het resultaat zijn soms wat bizarre baljurkjes, maar wel in een volgens mij prachtig kleurenpalet. De zomer van 2012 belooft nu al de zomer van goudgeel en pasteltinten te worden, en het lijkt erop dat lichtblauw eindelijk volledig doorbreekt! hoera!

To be honest, ik was geen fan van het eerste uur, maar de collectie begint me serieus te bevallen. Bye bye neon, hello Van Gogh!

Mijn favorieten...


page loaded