Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

10 years of style met Anouck Lepère en Maasmechelen Village

Door Patricia op 10.06.2011

"Sta nooit naast een topmodel" kan wel het beste advies zijn dat me ooit gegeven is. Maar dat sla ik dan ook weer vakkundig in de wind en ik laat er me nog naast fotograferen ook, want ik wil toch wel een souvenir van mijn ontmoeting met Belgian beauty Anouck Lepère. Ik herinner me nog het begin van Anoucks carrière, toen ik nog een puber was en zij al op de internationale catwalks liep. Ze was het gezicht van Shiseido en Hugo Boss en ontwierp naast haar modellenwerk een juwelenlijn om u tegen te zeggen. Nu is ze ambassadrice van Maasmechelen Village naar aanleiding van hun tienjarig bestaan.

Plots kijk ik naar dat bekende gezicht met de typerende wenkbrauwen en prachtige jukbeenderen. Mijn dromen dat ik ooit nog een groeischeut zal krijgen en mijn rondingen plots zouden verdwijnen zijn al geruime tijd in de kast gestoken, maar wanneer Anouck voor me staat herinner ik me hoe het is om twaalf jaar te zijn en daar toch nog op te kunnen hopen. 

Ze draagt een prachtige outfit van Christian Wijnants en schoenen van Nicholas Kirkwood. Dat laatste spot ik als schoenfanaat meteen en ik spreek er haar dan ook op aan wanneer ik naast haar ga staan voor de Photo Call. Ze lacht "Ja, van de samenwerking met Peter Pilotto.".  Wanneer we erna samenzitten vertelt ze me dat ze mijn schoenen ook leuk vindt. I might never take these off. 

Anouck studeerde architectuur aan de Academie van Antwerpen. "Ik heb flink getwijfeld toen ik ging studeren. Ging ik voor architectuur of mode? Uiteindelijk koos ik voor het eerste, misschien omdat ik dat van thuis uit meegekregen heb, mijn vader was interieurarchitect." Ze vertelt dat ze door haar liefdadigheidswerk voor Kageno in Afrika wel kon teruggrijpen naar haar roots in de architectuur. "Eigenlijk ook naar alle andere dingen die ik ooit in mijn leven geleerd heb. De mensen ginder zitten soms met basisproblemen die we zo snel kunnen verhelpen. Zoals hun huis dat verkeerd in elkaar zit. Ik haalde er veel voldoening uit om hen op die manier te helpen.". Ik vraag haar of ze als architectuur- en Antwerpenfan al naar het MAS is kunnen gaan kijken, maar ze is net terug uit New York en zit nog met een Jetlag, dus dat zal iets voor één van de volgende dagen zijn.


Cupcakes van topchef Roger van Damme. Yum.

Over New York gesproken, waar voelt ze zich eigenlijk het meeste thuis? "Ik voel me op beide plaatsen thuis. Eigenlijk lijkt het nog wel op elkaar België en New York, omdat er op beide plaatsen een gezonde mix aan culturen aanwezig is. Ik denk sowieso dat de wereld meer en meer één aan het worden is."

Tenslotte vraag ik haar of ze een tip heeft voor meisjes die ervan dromen om in haar voetsporen te treden. "Be yourself. Be happy and friendly. En wees vooral niet bang.". Staat genoteerd!

page loaded