Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Academieshow ‘11: SASK

Door Michael op 05.06.2011

Na Brussel was het zaterdagavond de beurt aan de Academie van Sint-Niklaas aka het SASK om zijn collecties van dit academiejaar te tonen. In totaal kregen we 4 verschillende schooljaren te zien die het beste van zichzelf gaven en vol energie hun visie op mode brachten. Klemtoon lag op vrouwenmode maar een mannencollectie en enkele kindercollecties mochten natuurlijk ook niet ontbreken. Place to be waren de Stadsfeestzalen in Sint-Niklaas. Codewoord voor de ganse avond was alweer dat het 'snikheet' was. Eén ding is duidelijk volgend jaar neem ik voor alle academieshows een thermometer mee op zak ... benieuwd waar de sfeer de hoogste temperatuur haalt. 

Sint-Niklaas is een kleinere academie maar hoeft zeker niet onder te doen voor Brussel, Gent of Antwerpen. Belmodo.tv favorieten van de laatstejaars zijn zonder twijfel Annelies Wullaert & Sylvie De Moor. Twee  studenten kennen we trouwens al door hun deelname aan de Triumph Inspiration Award wedstrijd. Tweedejaarsstudent Annelies Demeulenaere schitterde met haar collectie Le Congo, Paradis Perdu & Tom Van der Borght uit het 3de jaar liet ons zijn collectie Transformama zien. Tom won trouwens de Belgische finale van de Triumph Inspiration Award

Een resem namen die je absoluut in de gaten moet houden! Check mee het sfeerverslag en korte samenvatting van de getoonde collecties:

1ste jaar SASK

De eerstejaars kregen dit jaar 3 opdrachten te verwerken. Tot het takenpakket hoorden een vormstudie in baalkatoen van een rok geïnspireerd op een object, een aviatorjas in jeans & een homewear silhouet. Studenten uit het eerstejaar zijn Canan Verstraete, Cécile Beirinckx, Cosette Bekkers, Joyce Christiaansen, Helena Van Geystelen, Ilke Cop, Isabelle De Rudder, Karla Van Dyck, Lisa Ruyters, Livina Stockmans, Marie Niasse N'Deye, Nathan Murillo Hernandez, Riet De Coninck, Stéphanie Claeys & Tereza Movsesyan.

2de jaar SASK

De tweedejaars mochten zich verdiepen in een historisch kostuum & presenteerden een collectie van 4 silhouetten. Studenten hier zijn Annelies Demeulenaere, Gitta Deckers, Ine De Haes, Griet De Groof, Els Cocquyt, Marie Bastiaens, Rosa Bijl, Andy Imbrechts, Inneke Verret & Griet Depoorter.
3de jaar SASK

Bij de derdejaarsstudenten showden Tom Van der Borght, Magali Samoey, Michael Wouman, Aurelie Cluydts, Alex Abdul - Rahim, Kim Laurijssen, Steven Van Melkebeke & Jonas Beldé. Zij brachten een etnisch kostuum & een collectie van 6 silhouetten.

Tom Van der Borght stelt zijn collectie voor Transformama. Tom won de Triumph Inspiration Award, check hier voor de Belmodo.tv-video van de Triumph Inspiration Award.

4de jaar SASK

In totaal mochten 6 studenten hun laatstejaarscollectie tonen. Ze brachten een collectie van 8 silhouetten met een vrij gekozen thema. 

Caroline Bosmans bracht haar visie op mode met het thema Cow Cow & Cows.


Sylvie De Moor koos voor het thema Here Comes the Sun Little Darling.


Lotte Depuydt bracht alles onder Les Femmes de la forêt.


Marloes Wiewauters bracht AniMale.


And Usually Just a T-Shirt is het thema van Anneies Wullaert.Ilse De Bie hoorde muziek met haar thema 't is feest want ik hoor de fanfare.


Check hier alle data van de komende academieshows van Gent & Antwerpen.

page loaded