Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Face forward: Liu Wen

Door Patricia op 18.05.2011

In de categorie modellen om in de gaten te houden, staat de Chinese Liu Wen op kop. Deze 23-jarige schone is bekend sinds ze in 2005 deelnam aan een modellenwedstrijd om een computer te winnen. Ze kreeg er de start van een internationale modellencarrière gratis bij, en sindsdien is Liu Wen één van de sleutelfiguren in de Asian invasion, zoals de opkomst van de Aziatische modellen in de modewereld genoemd wordt. Ze sierde de cover van Vogue, is één van de ambassadeurs van Estée Lauder en loopt intussen zowat alle grote shows op de fashion weeks.

Jak + Jil

Liu Wen woont sinds een jaar in New York en zegt dat haar leven volledig veranderd is. Het is dan ook een grote cultuurshock wanneer je komt uit een klein dorpje in Zuid-China. Naar eigen zeggen had ze er als Aziatische nooit van durven dromen om het gezicht te worden van een wereldwijde beauty campagne, maar wij zijn alvast helemaal pro Asian Invasion!


Jak + Jil


Alta Mira
Alta Mira


The last magazine

Alexander Wang

Zoo Magazine

Vogue Italia

Gap

Vogue China

page loaded