Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Dior zet John Galliano aan de deur

Door Tiany op 01.03.2011

Ik weet dat John een bad boy is geweest en gisteren kreeg je al de link van lady Patricia te zien waarin je een ladderzatte Galliano heel erg vuile en uiterst onaanvaardbare anti-Semitische woorden in zijn mond neemt. Het resultaat van zijn slechte manieren is een verstaanbare vaarwel & goodbye van John Galliano ten huize Dior. 

Ik besef maar al te goed dat de man echt een super zware straf verdient voor zijn woorden, maar op mode gebied weet ik niet goed wat ik er van moet denken en eerlijk? Ik kan me geen Dior imperium voorstellen zonder de excentrieke John. Ik was ongeveer 16 toen hij zijn eerste stappen zette in het Franse couturehuis en nadien samen met the likes of Gianni Versace en zijn horde topmodellen (Kate Moss en co) de modewereld domineerde. OMG, fashion history going down the drain en écht ik weet het, zijn uitspraken zijn alles behalve aanvaardbaar, maar toch kan ik niet anders dan het een enorm gemis vinden voor het modehuis Dior. 

Volgens Franca Sozzani (van de Italiaanse Vogue) zouden de woorden geprovoceerd zijn geweest, ze sprak zelfs van een valstrik (!) en scandeert dat het ontslag van John Galliano één groot verlies zal zijn voor Dior.

Wat denk jij?

page loaded