Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belmodo.tv @ London Fashion Week pt 2

Door Patricia op 23.02.2011

De laatste dag van London Fashion Week was een toppertje voor mij, voornamelijk door de eerste show die ik zag, Mary Katrantzou. Maar ook nieuwkomer Joanna Hynes/Helen Steele -die ik ontdekte dankzij Alex- bleek een pareltje.

akgem

Mary Katrantzou

Oh Mary. Toen ik haar SS 2011 collectie in september zag, wist ik het al. Dit is een liefde voor het leven. En de show van je wintercollectie bevestigde dit alleen maar. Dit seizoen nam Mary Katrantzou ons mee binnen in de kamers die ze voor de zomer op haar jurken en rokjes printte. Op ontdekkingsreis naar kostbare kunstobjecten en hun patronen. Die objecten beïnvloedden niet alleen de prints maar ook de vormen in haar collectie, een mix die zorgde voor een meer dan geslaagd geheel.

Mary1

Mary5

Lovin' the louboutins!

Mary3 mary6

Maryend

MK4

MK

Joanne Hynes/Helen Steele

Dé ontdekking op deze LFW. Deze creatieve samenwerking tussen ontwerpster Joanne Hynes en artiest Helen Steele greep terug naar de Ierse roots van Hynes en bevatte een prachtige mix van textuur en print. Hynes en Steele geloven dat vrouwen kledij zouden moeten dragen op een manier dat artiesten soms verf kladden op een canvas: instinctief, levend, zonder tijd om de pauzeren voor de ogen van critici. Tweed, wol en jute zorgden voor een mannelijke toets, kraagjes met juwelen, zijde en -oh jawel- bont zorgden voor de vrouwelijke kers op de taart. Voor het bont pas ik wederom, maar ik moet toegeven dat patchwork van bont en knitwear prachtig oogde. Geef mij dan toch maar één van de geprinte kleedjes!

Joanne1

joanna2 joanne3

joanna4

Maria Francesca Pepe

De focus van de Italiaanse Maria Francesca Pepe ligt voornamelijk op juwelen en accessoires, en dit seizoen was dat niet anders. Haar inspiratie komt deze keer van objecten van magische betekenis en van innerlijke sterkte.

MFP MFP2

MFP3

MFP4

MFP5

Ashish

De muze van Ashish was dit seizoen de "Poor Little Rich Girl" die haar voeten veegt aan de luxe waarin ze geboren is en gaat voor shabby chic. Dit vertaalde zich in een destroyed look met een hoop punk referenties. Veiligheidsspelden, gaten in knitwear, ruitjespatronen, the Union Jack. Een mix tussen Schots en Brits. Tussen high en low class. Als laatste officiële LFW show in Somerset house hing er een bijzonder toffe sfeer in de tent. Soundtrack van dienst was M.I.A en de zangeres zelf zat front row terwijl de security guard naast mij een dansje deed. Very nice.

ashish1

ashish2

ashish4

ashish3

ashishfrontrow

Front row people met M.I.A. in het blauw.

ashish5

Security guard party!

Kristian Aadnevik

Na Ashish was er nog een presentatie mét cocktails van Kristian Aadnevik. Het pand van dienst was prachtig, maar de runway vond buiten plaats. Chilly in februari, jawel. En dan heb ik het nog niet eens over de plant die in mijn haar hing. De collectie van Aadnevik was zwaar geïnspireerd door Black Metal, maar zag er jammer genoeg vooral goedkoop uit. Een jammere afsluiter van London Fashion Week,  afgezien van de horde knappe Noorse mannen die op de presentatie aanwezig waren. 

DSC_1152

DSC_1183 DSC_1163

DSC_1190

DSC_1156

My new green hairdo.

page loaded