Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Hot brand: Feiyue!

Door Lies op 08.02.2011

Gisteren ontdekt op de gloednieuwe Antwerpse modebeurs Gallery 2020: Feiyue! 

3

De hippe, wat vintage aandoende Feiyue sneakers sprongen meteen in het oog, en dus vroeg ik mij af: wat is Feiyue, vanwaar komt Feiyue, en vooral: hoe spreek je Feiyue in godsnaam uit!? Naar het antwoord op die laatste vraag is het nog steeds gissen, maar de rest is zo klaar als een klontje!

Feiyue zag het licht lang geleden in het verre China, maar vloog een viertal jaren geleden over naar 'La douce France', meerbepaald Parijs. Het label heeft zich daar in korte tijd zeer populair gemaakt bij de hippe Parijse scene, en niet alleen door de mooie ontwerpen. Feiyue omringt zich met muzikanten, kunstenaars en andere creatievelingen, en daar kwamen al mooie collabs uit voort, oa met het Franse modehuis Céline en kunstenaar André.

Dat zorgt uiteraard voor mooie verkoopspunten als Colette in Parijs en Selfridges, London. Maar toegankelijk zijn voor iedereen, is nog altijd één van hun topprioriteiten.

Feiyue is klaar om nu ook de Belgische hipsters te veroveren, so watch out! Je vindt Feiyue nu al bij Privejoke in Brussel.

1

2 4 5

Beelden uit de laatste collectie: Shapes.

7
8 9
10

De unisex 'André' Feiyue sneaker: eenvoudig aan de buitenkant, geraffineerd aan de binnenkant. Was meteen de deur uit bij Colette!

6

page loaded