Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Hot Brand: Wackerhaus!

Door Lies op 26.01.2011

11

Het Deense merk Wackerhaus is mijn laatste ontdekking. Het label ontsproot in 2003 uit de creatieve geest van de jonge ontwerpster Trine Wackerhausen en is sindsdien aan een opmerkelijke opmars bezig. Ze won een Elle Award voor 'new talent' en wordt in Denemarken als een van de meest veelbelovende ontwerpers beschouwd.

Voor Wackerhausen is mode een kunst, maar ze vindt het toch belangrijk dat haar ontwerpen gedragen kunnen worden door een breed publiek.

Elegantie is de rode draad doorheen de collecties, en ook het gebruik van zachte stoffen is een kenmerk van Wackerhaus. De combinatie met de vaak sterke vormen en lijnen, maakt van het Deense merk een hit. Ook de laatste Spring/Summer 2011-collectie is daar een mooi voorbeeld van. Grote bron van inspiratie voor de zomer is voor de Deense Japan, en dat zie je duidelijk terug in de sterke silhouetten.

1 2
4 5
3 7
6 10

Bij ons koop je Wackerhaus bij Hunting&Collecting in Brussel en vanaf maart ook in Antwerpen, bij de soon-to-open shop Closet.

page loaded