Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

3 Gentse vrienden ontwerpen Alice-Gazouille

Door Angelique op 20.01.2011

Joehoe, alweer modetalent van eigenbodem gespot. In regio Gent slaan de jonge creativo's en 'bijna dertigers' Tamara De Mey, Lise Lambert en Thijs Brondeel als beste vrienden de handen in elkaar met Alice-Gazouille. Dit piepjonge Belgisch merk stelt nu als zomercollectie zijn eerste t-shirtlijn voor. 

alice-gazouille-SS-2011_Belmodo.tv2

Originele t-shirt namen met een twist

De collectie bestaat uit acht t-shirts met de mooie retro-namen als Georgia, Lucy, Aurore, Paige, Elly, Sonia, Antoinette en Juliette. Het lijkt wel of alle tantes van het trio de revue zijn gepasseerd... Acht originele prints inclusief grappige quotes op twee basic witte t- shirts. 

alice-gazouille-SS-2011_Belmodo.tv3

Basic = not so basic...

Voor Alice-Gazouille zijn de materiaalkeuze en pasvorm erg belangrijk. Tijdloze t-shirts met een serieuze knipoog dankzij de humoristische prints. En goed om weten de t-shirts worden volledig in België gemaakt, wij houden wel van dit genre vaderlandse liefde. 

alice-gazouille-SS-2011_Belmodo.tv1

Meer dan modevrienden 

Tamara De Mey, Lise Lambert en Thijs Brondeel zijn drie Gentse vrienden die al van kleins af aan een zwak voor mode hebben. Tamara werkt als lifestyleredactrice in de media, Lise is producer in de filmwereld, Thijs werkt als contractor in de reissector. Anderhalf jaar geleden trokken ze hun stoute schoenen aan en besloten ze om zelf een collectie te ontwerpen. "De samenwerking groeide spontaan, alsof het evident was.” alice- gazouille staat voor eenvoud met oog voor detail. We tekenen de collectie samen. Moeilijk is dat niet, we zitten op dezelfde golflengte en begrijpen elkaar onmiddellijk, vaak zelfs zonder dat er woorden aan te pas komen. Elk stuk moeten Tamara en Lise graag zelf dragen, anders blijft het niet overeind. Elk ontwerp groeit vanuit de buik, wars van elk modedictaat. We doen ook alles zelf: stoffen kiezen, ontwerpen, de productie opvolgen, de communicatie, de pr, zelfs de prospectie.” 

Je vindt alice- gazouille vanaf februari onder meer bij Princess in Antwerpen, Balthazar in Brussel, Bogaert in Aalst, Seven in Knokke en Suite in Gent. Meer verkooppunten en info vind je op de site  www.alice-gazouille.be

Wij zijn nu al erg zot van deze funny collectie voor zotte madammen waarin we onszelf volledig herkennen.

page loaded