Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

2010 fashion moments

Door Patricia op 02.01.2011

2011 heeft zich aangemeld, hoera! Vandaag blikken we echter nog even terug op 2010...Hier zijn onze modemomenten van het voorbije jaar!

1. Goodbye Alexander

Een schokgolf ging door de modewereld toen fashion wildchild Lee McQueen op 11 februari uit het leven stapte. Het vroegtijdig verlies van zo'n talent deed ons allen een traantje wegpinken. Sarah Burton, die gedurende lange tijd McQueen's rechterhand was, zwaait nu de designstaf bij het label en doet er alles aan om de overleden ontwerper eer aan te doen.

OB-FN063_mcquee_G_20100211152332

2. Bal Masqué & adieu Roitfeld

Vogue Paris hield een gemaskerd bal om hun 90-jarig bestaan te vieren. Carine Roitfeld was de gastvrouw op het feestje waar ongetwijfeld nog jaren over gepraat zal worden, en mogelijk was het stiekem al haar afscheidsfeestje, want La Roitfeld stapte net voor het einde van het jaar op. Lees voor een inside view zeker het relaas van Garance Doré hier en hier

cariner ADRvp6
Anna Dello Russo maakt zich klaar voor het gemaskerd bal. (Foto's Jak & Jil)

3. The return of the Ford

Tom Ford keert terug naar de vrouwenmode. Na een afwezigheid van zes jaar en een geslaagd project in de wondere wereld van de cinema keerde Mr Ford toch terug naar de vrouwenmode. En dit met een stiekeme, kleine modeshow waarin onder andere Beyonce, Julianne Moore en Lou Doillon model speelden.

FORD-2-popup
Stiekem genomen foto van de New York Times.

4. Hey little girl, you're blocking the view!

Fashion insiders waren niet opgezet met de verschijning van 13-jarige blogger Tavi Gevinson bij de Dior coutureshow in januari. De gigantische strik op haar hoofd belette de mensen achter haarnamelijk om de show duidelijk te volgen. Alsof een plaatsje voor de piepjonge Tavi tussen de senior editors & co nog niet offensive genoeg was voor modeveteranen. Tavi vs. Traag opgeklommen modejournalisten: 1-0. 

fashion-faux-pas-tavi
Foto van Grazia.

5. Minimalism mania

Dit jaar was "less is more" het modemantra. En dat leerden we vooral van Céline & Chloé. Bjoetifoel!

celinebag3
Foto Jak & Jil.

Please don't return in 2011:

1. Snooki

snooki2

Iedereen die Jersey Shore ooit gezien heeft kent Nicole Polizzi als "Snooki": Ienieminirokjes, maxidecolletés,  way too tanned en een pannenkoek op haar gezicht om u tegen te zeggen. Ze zorgde in 2010 voor veel vertier, maar nu is het genoeg geweest.

2. Venus en de onbestaande short

Hét bewijs dat vleeskleurig ondergoed niet altijd een goed idee is. Venus Williams had bijna net zo goed een Britneyke kunnen doen.

3. Lady gaga en the meat dress

Modestatement al wat je wil, ik vind het toch gewoon een beetje ranzig.

fashion-faux-pas-venus_copy fashion-faux-pas-lady-gaga

page loaded