Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Hot brand: Marion Cointot

Door Angelique op 17.12.2010

Helemaal nieuw gearriveerd in onze mode contreien is Marion Cointot

Marion-Cointot_portret  

De Parijse modeontwerpster is nog maar 26 en woont én werkt sinds afgelopen jaar in ons land. 

Ze volgde haar grote liefde naar zijn België en maakte ineens van de zeer mooie gelegenheid gebruik om onze modeharten te veroveren. En wij? Wij voorspellen dat de pijlen van cupido ook bij ons goed zullen arriveren. 

Na het behalen van haar diploma stylisme en textieldesign in Parijs in 2004 (LISAA), deed Marion Cointot meteen ervaring op bij grote Franse modehuizen als Christian Lacroix en Paule Ka. Marion werkte en woonde ook een tijdje in Shanghai en was hoofdcostumière voor het prestigieuze Mariinskytheater in Sint-Petersburg. 

Marion-CointotFW3 Marion-CointotFW1

Haar eerste collectie hersft/winter 2010 werd bekroond met de prijs "Concours de Style" in Parijs. 

Marion Cointot stelt ons nu haar nieuwe lente/zomer 2011 voor, ook deze staat voor chicque, elegante én draagbare prêt-à-porter. Marion is zelf een grote fan van Dries Van Noten voor zijn kleurgebruik en etnische verwijzingen, ze houdt van de visionaire blik in het werk van Nicolas Ghesquière en de tijdloze eenvoud van het meesterwerk van de hand van Madame Coco Chanel.

Laat het nu net dat zijn wat Marion zo goed snapt...Oordeel vooral zelf hoe mooi de zomer ontwerpen zijn.

Marion-CointotSS4 Marion-CointotSS3
Marion-CointotSS2 Marion-CointotSS1

Dankzij verfijnde modellen, moirékatoen, satijnzijde en originele prints van Liberty creëert de jonge ontwerpster naadloos de nodige elegantie en tijdloze vrouwelijkheid.

Voorlopig shop je het superjonge label bij Parenthèse in Halle, Elle & Gand in Gent, Dressed in Kortrijk en Yard in Leuven. Meer info en een leuke blog vind je via www.marioncointot.com

page loaded