Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Modo Prijs voor Jessie Lecomte & Olivia Hainaut

Door Angelique op 16.12.2010

Jessie Lecomte & Olivia Hainaut hebben vorige week donderdag de 13de Modo Prijs in Brussel gewonnen. 

Het is de eerste keer dat de Modo prijs aan twee ontwerpers wordt uitgereikt. Jessie Lecomte, ontwerpt kledij voor vrouwen, zij ontving €5000 én Olivia Hainaut is accessoiredesigner en mocht de mooie prijs van €2500 in ontvangst nemen. Met deze prijs wil de Brusselse modefederatie Modo Brussels (vroeger bekend als Modo Bruxellae) zoals elk jaar de talenten in en rond Brussel in de spotlights te zetten.

Wie is Jessie Lecomte? 

Wist je dat Belmodo.tv haar al bijna 2 jaar geleden spotte bij de toenmalige designer boetiek LXP in Antwerpen? Dat lees je hier in Belgisch talent gespot bij LXP.

JessieLecomte_ModoPrijs

Jessie Lecompte verwijst graag in alle subtiliteit naar de Japanse invloeden, denk aan de kimono. Heel vrouwelijke silhouettes die gekenmerkt worden door geometrische en gesofistikeerde coupes. Onverwacht en eenvoudig, laat dat nu de kernwoorden zijn die de stijl van Jessie samenvatten. Nadat ze in 1996 afstudeerde aan de Antwerpse modeacademie ging Lecompte werken voor diverse Belgische topmerken waaronder Dries Van Noten. Het duurde bijna 10 jaar maar in 2007 startte ze dan toch haar eigen label op. Inspiratie zoekt ze in de hedendaagse kunst, fotografie en in de popcultuur. Keep your eye on this lady!

www.jessielecomte.com 

Wie is Olivia Hainaut?

OliviaHainaut4 OliviaHainaut3

Olivia Hainaut studeerde in 1993 af aan de richting mode aan “École Nationale Supérieure Des Arts Visuels La Cambre”. Ze begon haar carrière als freelance ontwerpster voor de bont collectie van Walter Lecompte, waardoor de ontwerpster al in contact kwam met de grote Belgen als Dries Van Noten maar ook de Chanels van deze wereld. Olivia werkte ook samen met het modehuis Natan. Ze maakte er juwelencollecties, kraalwerk en borduurwerk voor de haute couture. In 2000 maakte ze haar eerste accessoirecollectie. Deze werd uitgevoerd naar de Tokyo, Parijs en New York. Na dit succes kreeg ze een eerlijke “Première Classe” in Parijs.  Vandaag presenteert de ontwerpster een limited edition collectie van sieraden, die bestaan uit kristal en semi-edelstenen, en lederen sjaals in een metalen- of vernisafwerking, geperforeerd of geplisseerd op een zowel intrigerende als ingewikkelde wijze. 

www.oliviahainaut.com

Wij vinden het top dat 2 ontwerpsters die toch al een tijdje in het vak zitten op deze manier in de verf worden gezet.

Vroegere Modo Brussels winnaars

Leuk om terug te zien, is het overzicht van de voorgaande Modo winnaars, toch een paar knallers van modenamen, als je het ons vraagt...
1997 Carine Lauwers 
1998 Annemie Verbeke 
2000 Own 
2001 Olivier Theyskens 
2002 Xavier Delcour 
2003 Marina Yee 
2004 Jean Paul Knott 
2005 Cathy Pill
2006 Sandrina Fasoli 
2007 Girls from Omsk 
2008 Mademoiselle Jean 
2009 Isabelle Lenfant 

En nu dus anno 2010 met Jessie Lecomte & Olivia Hainaut erbij, congrats ladies!

page loaded