Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Ken je Nike cultklassieker

Door Angelique op 23.10.2010

Dit seizoen brengt Nike een stukje erfgoed en kwaliteit samen onder de vorm van de Nike Destroyer Jacket. De Destroyer Jacket is Nike Sportswear’s interpretatie van de legendarische high-school letterman of varsity jacket.

belmodo.tv_nike1

belmodo.tv_nike2

Varsity 

nike-sportswear-destroy-london-varsity-jacket-1 varsity-jacket-kanyewest
Kanye West is een grote varsity fan

Leuk is om jullie even het iconische gehalte van de varsity letter te schetsen want de jacket maakt deel uit van de Amerikaanse popcultuur. De varsity letter vindt zijn oorsprong in 1865, na de doorbraak van georganiseerde sport op school. Teams hadden nood aan een uniform en identificatie. De prestigieuze Harvard University was de eerste die zijn baseballteam flanellen overhemden (jerseys) liet dragen met daarop de letter ‘H’ geborduurd, de varsity letter was geboren. 25 jaar na de introductie van de nu legendarische ‘H’ werd het de gewoonte dat de team captain, aan het eind van het seizoen, de ‘H’ jersey als een eerbewijs uitreikte aan de beste spelers. Later werd de jersey een jacket en vandaag de dag is deze letterman (sportman) of varsity jacket populairder dan ooit. Denk ook aan de looks van de bijhorende chearleaders...

Destroyer

nike_jason_kim nike_destroyer
Coolhunter Jason Fulton vertelde over de iconografie van de Nike jacket

Nike Sportswear brengt het iconische item opnieuw uit onder de naam Destroyer Jacket. Het Nike designteam besloot om een aantal varianten te maken voor zowel mannen als vrouwen. Het kleurenpalet gaat van stoer zwart naar flashy fuchsia en er zijn modellen met en zonder capuchon. 

Voor zij die houden van een sporty outfit met een twist dus ;o)

page loaded