Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashion Weekend 2010

Door Michael op 21.10.2010

De magazines Knack Weekend & Le Vif Weekend organiseerden deze week een defilé met alle kandidaten voor de wedstrijd Fashion Weekend. Tour & Taxis in Brussel werd volledig voorzien van cocktailbar, chic diner en natuurlijk een prachtige catwalk. In totaal kregen 11 jonge modeontwerpers de kans om hun collecties en visies voor te stellen aan de modesector.

Fashion Weekend is een modewedstrijd met internationale uitstraling. Alle kandidaten zijn (oud-)studenten van gerenommeerde modescholen in binnen- en buitenland. De hoofdprijs van deze wedstrijd is maar liefst €10.000.

Een uiterst professionele jury beslist wie de winnaar wordt. De jury dit jaar bestond uit o.a. Nathalie Rykiel (Sonia Rykiel), modeontwerpers Sandrina Fasoli & Michael Marson (Sandrina Fasoli) en Raf Vandersmissen (Dries Van Noten).Start van het defilé met een voorstelling van alle deelnemende modescholen.

Belmodo.tv brengt je graag een overzicht van alle mooie creaties:

Nathalie Fordeyn - Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, AntwerpenMatthew Harding - Central Saint Martins College of Art and Design, LondenOda Pausma - l'ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem
Marie Cramer - Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, AntwerpenMargaux Bolle - La Cambre, Brussel
Johan Akesson - Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Antwerpen


Franciscus Van Der Meer - l'ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, ArnhemLéa Peckre - La Cambre, Brussel
Martina Spetlova - Central Saint Martins College of Art and Design, LondenPauline Van Dongen - l'ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem


Alexandra Jacmin - La Cambre, BrusselAnd the winner is ...


De jury besloot om niet 1 maar 2 mensen de hoofdprijs te geven. Léa Peckre & Matthew Harding ging naar huis als gelukkige winnaars. Jurylid Nathalie Rykiel deelde nog meer leuks uit en Marie Cramer & Nathalie Fordeyn kregen dan ook een exclusieve stage aangeboden bij modehuis Sonia Rykiel.

Léa Peckre is 26 jaar en Française. Ze studeert aan de modeacademie La Cambre in Brussel. Haar collectie draagt de naam 'Cemeteries are fields of flowers'. Peckre werkt met dikke wol en velvet dat geweven wordt als een houtstructuur. Veel zwart en tal van aardekleuren. Léa verklapte ons dat ze binnenkort misschien bij Burberry gaat werken. To be continued!

Matthew Harding is 25 jaar en Brits. Zijn vrouwencollectie kreeg de titel 'Kinetic Warrior'. Hij liet zich inspireren op de kinetische sculpturen van de Russisch-Amerikaanse Naum Gabos. Denk aan oorlogsprinsessen, sterk maar niet te agressief, delicaat maar niet fragiel. Harding lanceert in december zijn eigen collectie bij de Britse winkel Topshop. Hij wil trouwens dolgraag een eigen shop in Londen openen.

Voor meer informatie klik hier!

page loaded