Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Triumph Inspiration Award London

Door Patricia op 17.09.2010

De Triumph Inspiration Award, a.k.a een geldprijs van maar liefst 15.000 euro, veel internationale belangstelling en een plaatsje op de moderadar, lokte gisteren de internationale pers naar Londen. 27 deelnemers uit 27 landen hoopten deze prijs mee naar huis te nemen, maar er kan natuurlijk maar één winnaar zijn en dat was in dit geval de Bulgaarse Nikolay Bojilov!

DSC_0620

Op de catwalk

De silhouetten, uit landen van India tot Canada werden stuk voor stuk ontworpen door modestudenten rond het thema "Shape Sensation". "Shaping women with lingerie that brings out the best in them while praising and encouriging their uniqueness is at the core of our business.", aldus Suzanne McKenna, de global brand manager van Triumph en één van de zes juryleden. 

Er waren inderdaad prachtig "geshapete" silhouetten die de revue passeerden. Onze favorieten? Nederland, Spanje, Bulgarije en België natuurlijk!

DSC_0767 DSC_0698
Frankrijk & Nederland op de runway

DSC_0791

DSC_0648 DSC_0772
Eh, zijn dat Helena Christensen en Matthew Williamson? Jep, zij zetelden in de jury! Ook modefotograaf Rankin, die de beelden met Helena Christensen voor Triumph shootte zat in de jury.

België

Caroline du Chastel, student aan Atelier Lannaux, mocht België vertegenwoordigen. Zij ontwierp een setje geïnspireerd op kubisme en art deco zoals je eerder al hier en hier zag op Belmodo.tv.

Caroline-belm silhouette-belm

TIA2010_Belgium_72dpi


De Winnaars?

DSC_0816

1e plaats: Nikolay Bojilov uit Bulgarije met "Morphology"

DSC_0826

De inspiratie voor het creëren van Morphology kwam voort uit een studie van de vorm van het vrouwelijk lichaam, in het bijzonder de structuur van de spieren in een vrouwenlichaam. Nikolay won 15.000 euro én zijn ontwerp wordt herwerkt en in productie genomen!

TIA2010_Bulgaria_72dpi

2e plaats: Amaya Càrcamo uit Spanje met "Wood Sensation"

Deze combinatie van hout op een textielbasis was minimalistisch en toch sensueel. Anne-Françoise van Weekend Le Vif/L'express mocht dit silhouet even aanraken en vertelde ons dat het vederlicht was. Prachtig!

TIA2010_Spain_72dpi

3e plaats: Ludovica Loffreda uit Italië met "Memory of Shape"

Het ontwerp van Ludovica liet tegelijkertijd veel en weinig aan de verbeelding over. Het silhouet gaf de illusie niet veel meer dan lijnen te zijn, maar verhulde alles netjes met een huidskleurig setje.

TIA2010_Italy_72dpi


Naast de Catwalk

Werd de nieuwe "Shape sensation"-zomerlijn aan ons voorgesteld, genoten we van cocktails en hapjes en kregen we een late night dinner in het überhippe Bistrotheque voorgeschoteld. Al bij al een bijzonder geslaagde avond!

DSC_0637
Hapjes? An-Françoise van Le Vif weekend, Ann van O'serieux en Carolien van Elle.

DSC_0845 DSC_0630
Carolien doopt het slipje in de goodiebag om tot hoofddeksel & de Shape Sensation zomerlijn, waarover later meer!

DSC_0836
Janice Dickinson was a no-show.

DSC_0847
Yummy dinner @ Bistrotheque!

page loaded