Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Carnaby Catwalk

Door Patricia op 12.09.2010

Carnaby then

De Londense Carnaby Street is één van de bekendste straten in de Britse hoofdstad. De straat maakte naam in de Sixties, toen vooruitstrevende boetieks en platenwinkels er zich vestigden en Carnaby een van de kleurrijkste plaatsen in Londen werd. Op de één of andere manier heeft Carnaby in zijn geschiedenis die status weten bewaren, al is er vandaag de dag niet meer helemaal de sfeer die er in de jaren '60 moet geweest zijn.

carnaby
Carnaby street in zijn beginjaren

Carnaby now

Carnaby street huist momenteel gevestigde waarden als Diesel, G-star, Converse, Pepe Jeans en het onlangs door Lies gespotte Irregular Choice. Het is een winkelwandelstraat die qua prijs-kwaliteit vergelijkbaar is met de Antwerpse Kammenstraat. De straatjes rond Carnaby zijn echter een schat aan vintage shops en onafhankelijke boetiekjes, waar je alle Carnaby basics kan aanvullen met unieke stuks! Dat Carnaby Street en omstreken "het" nog steeds heeft werd bewezen door de Carnaby Catwalk op zaterdag, een runwayshow samengesteld met stuks uit de verschillende winkels in en rond de beroemde straat.

Carnaby_Catwalk_on_Carnaby_Street

De directe aanleiding voor de modeshow is het vijftigjarig bestaan van Carnaby Street (zoals wij het kennen), waarvoor doorheen het jaar 2010 verscheidene evenementen worden georganiseerd. Ik was aangenaam verrast door de show die door styliste Alexis Knox gestyled werd! Vooral de jurken konden mij bekoren, maar oordeel vooral zelf! Oh en p.s.: Kwijl niet té hard wanneer je de mannelijke modellen ziet.

DSC_0594 DSC_0627

DSC_0699 DSC_0600

DSC_0607 DSC_0648

Carnaby_Catwalk_-_Carnaby_Casual DSC_0664

Carnaby_Catwalk_-_Tailored_Designer_Carnaby

Meer info over shopping @ Carnaby op www.carnaby.co.uk & soon on Belmodo.tv!

page loaded