Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Lily and the Launch, the story of a webshop

Door Patricia op 10.09.2010

Hoe het allemaal begon

Lang én tegelijk niet zo lang geleden, vertelde ik hier over mijn hidden agenda die intussen zeer publiek geworden is.  Op 26 augustus was het zo ver, het moment waarop mijn mama en ik zo lang naartoe hadden gewerkt. Lily and the Lady, het geesteskind van onze gebundelde krachten (a.k.a. onze nieuwe e-boetiek), werd geboren. 

LILY_postcard_voorkant

Maanden plannen ging vooraf, maar op de één of andere manier komt de laatste weken alles in een stroomversnelling waar je niet onderuit kan. Wie denkt dat er niet veel werk steekt in een e-shop is sadly mistaken. Onze garage werd langzaam omgebouwd tot magazijn met paskamer. We ontdekten de geneugten van customized verpakkingen. We bestelden kaartjes, briefpapier en een hoop taarten. We testten en kozen leveranciers. We kregen stuks, pasten stuks, en kleedden mentaal al onze vrienden aan (zonder enige verplichting uiteraard). 

DSC_0153 DSC_0224
Let's try it on baby! 

Multitasking mania

We kozen al voor het nieuwe seizoen en probeerden het huidige tegelijkertijd op poten te krijgen. We wilden de productshots door een professioneel fotograaf laten doen. Maar als je nog niet alle stuks in je winkel hebt is het moeilijk om zoiets niet tot op het laatste moment uit te stellen. Hiernaast wilden we een fotoshoot op locatie (wat om dezelfde reden pas last minute kan) en eens de postproductie hiervan is afgerond, moet alles nog op één of andere manier online komen te staan. 

bts3 bts4
Fotografe Faye Pynaert(die we eerder hier al tegen kwamen) maakte het monotone werk toch leuk! Topdag!

Why we do it

Het was spannend die laatste momenten maar we hebben onze deadline gehaald. Het werk was hard, maar zo belonend. Fun tijdens de fotoshoot, fun tijdens de productshoot ondanks het monotone werk (kleedje aan, pop draaien, kleedje uit), een gevoel van ongeloof wanneer alles er min of meer uitziet zoals we in gedachten hadden. Maar wat het meeste voldoening geeft is het moment waarop we weten dat iemand dolgelukkig is met iets dat wij gekozen hebben. Happy ladies, da's waarvoor we het willen doen. 

bts2
Mijn mama a.k.a Mariette als testmodel van dienst voor fotograaf Pieter Baert.

bts1
Mijn benen lijken een centimeter of 20 naast die van model Julie Marie. Blij dat je mijn gezicht niet kan zien wink. Foto Pieter Baert.

Iedereen is welkom op www.lilyandthelady.com! Let us know what you think!

page loaded