Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fashion’s Night Out London

Door Patricia op 10.09.2010

Gisteravond organiseerde Vogue UK de tweede editie van de Londense Fashion's Night Out, die ook plaatsvindt in steden als New York en Sydney. Aan de Britse Fashions Night Out namen dit jaar meer dan 50 shops en brands deel die hun best deden om hun klanten te verwennen tijdens deze fashionparty. Vijftig shops verkennen is iets wat me nooit op een avond lukt dus ik maakte van de gelegenheid gebruik om mij te focussen op Regent Street, waar het relaxed shoppen was bij Liberty, Jaeger, Calvin Klein, Aquascutum en Anthropologie! Dit mocht ik doen in het prettige gezelschap van Lucia van Sister PR en een anonieme jongeman, die fotograaf van dienst was.

De Vogue-cocktail & het dakterras

Onze avond begon in het Japans-Spaanse restaurant Aqua, dat voor de gelegenheid een Vogue-cocktail op het menu had gezet met kersen, rozenblaadjes en vooral zéér veel alcohol. Tip aan al wie een tripje plant naar Londen: een drankje bij Aqua is echt een must, niet alleen is het interieur prachtig en zijn de cocktails er top, vanop het dakterras kijk je pal op Oxford Circus, dat in het hart van Londen ligt!


De Vogue-cocktail & Mr. Anoniem.

Manolo @ Liberty

Liberty is ongetwijfeld mijn nieuwe favoriete department store in London. Sinds 1875 staat Liberty voor luxe en design en anno 2010 is dat niet anders. In het iconische gebouw in tudorstijl waarin Liberty gevestigd is, vind je zo goed als alles! Juwelen, badproducten, schoenen en kledij in verscheidene prijscategorieën en zelfs verse bloemen. Mijn favoriete hoek in Liberty is echter die met de zorgvuldig uitgekozen selectie aan designervintage. Deze vintage scoor je niet aan een prijsje, maar een iconisch YSL-jasje of origineel Chanel-tasje vasthouden heeft zo zijn charmes.

Gisteren werd in Liberty de collectie van Manolo Blahnik in samenwerking met Liberty London voorgesteld. Dit resulteerde in een rij vol fanatiekelingen voor Liberty die de master en zijn nieuwe creaties wilden aanschouwen."In de rij voor Manolo graag!" & de afgepeigerde winkeljongen.

The goods!

In the world of Manolo & Mr. Zebra, ook een Manolo-lover.

Jaeger

Na een blik te werpen op de Manolo's repten we ons naar Jaeger waar ons wederom een heerlijk drankje wachtte. Jaeger bestaat intussen meer dan 125 jaar en werd ooit gedragen door iconen als Twiggy en Marilyn Monroe. Vandaag is Jaeger bekend omwille van zijn luxekledij met onberispelijke snit. Ondanks het feit dat Jaeger een gevestigde waarde is in het Britse modelandschap zit het merk niet stil. Om het brand naar de High Street te vertalen werd zopas Boutique by Jaeger gelanceerd, met toegankelijke prijzen maar dezelfde luxefilosofie. Dit wordt gevierd door een pop-up store die je de volgende zes maanden kan vinden op het Londense Foubert's Place. 

Hiernaast heeft Jaeger vorig jaar omwille van zijn 125-jarig bestaan Jaeger by Jaeger gelanceerd, een lijn die vintage archiefstuks van het merk herinterpreteert. Het thema van Jaeger by Jaeger is momenteel sixties en in de Londense Flagshipstore op Regent Street kan je momenteel een verloop zien van de geschiedenis van Jaeger.Vintage Jaeger & de huidige wintercollectie.

CK Jeans

Een korte stop bij Calvin Klein Jeans was aan de orde, waar een hoop aantrekkelijke manvolk aan het werk was. We verwachten natuurlijk ook niets anders van CK. De kans om met twee van hen op de foto te gaan mocht ik niet aan me voorbij laten gaan..

Anthropologie

Next up? Anthropologie! De enige Europese vestiging van deze ontegensprekelijk zalige winkel vind je in Regent Street. Een mens zou voor minder naar Londen verhuizen. De Londense shop wordt gesierd door een wandtapijt van groen dat door de Londense regen gevoed wordt en dus zo goed als geen onderhoud vraagt. Nice! Verder vind je bij Anthropologie drie verdiepingen goodies om je vingers bij af te likken. Van badproducten tot prachtige kledij, accessoires en boeken, Anthropologie heeft het en heeft het nog in stijl ook!Luster van plastic flessen die er verdacht goed uitziet & de perfecte rode winterjas!

Aquascutum

Net voor sluitingstijd glipten we nog even binnen bij Aquascutum voor een paar oesters en de eeuwige zoektocht naar de perfecte trenchcoat. Moest mijn budget willen groeien vond ik die hoogstwaarschijnlijk hier of bij (dit is geen moeilijke...) Burberry. Nog even sparen!


Wie ben ik om Humphrey Bogart & Cary Grant in twijfel te trekken?

Oysters, euhmm jaaaaa ...

Late dinner @ Gaucho!

Lucia, Mr. Anoniem en ik sloten de avond af bij Gaucho voor een late dinner. Gaucho is een drie verdiepingen tellend Argentijns restaurant dat zich specialiseert in steak en dat hebben we mogen weten ook. Superavond met tasty drinks & food, nice clothes and exquisite company. Volgend jaar weer graag!

Adressen:

Adressen: Aqua
240 Regent Street, 5th floor
www.aqua.com.hk

Liberty
Liberty place, Regent Street
www.liberty.co.uk

Jaeger
200-206 Regent Street
www.jaeger.co.uk

Calvin Klein
170 Regent Street
www.calvinkleinjeans.com

Aquascutum
100 Regent Street
www.aquascutum.com

Anthropologie
158 Regent Street
www.anthropologie.eu

Gaucho
25 Swallow Street
www.gauchorestaurants.co.uk

page loaded