Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Levi’s Curve ID launch in London

Door Angelique op 03.09.2010

OMG, what a day! Eurostar op naar Londen en jeansen passen...lijkt niets speciaals, hoor ik jullie al denken. Oh jawel, als je weet dat Levi's de grootste frustratie van ongeveer 75% van de vrouwen de wereld wil uithelpen. Natuurlijk vind je een gepaste jeans. Vergeet je maat, denk meteen in vormen en in no time vind je de perfecte jeans. Dat is het Levi's Curve ID principe.

group-picture_campagne

Measure & match

Vanaf nu kan je bij Levi's in de shops je figuur laten opmeten. Alles draait om je taille en je heupen. Eens de cm's geteld zijn, heb je een 'slight', een 'demi' of een 'bold' curve. Dan pas wordt er over maten gesproken...

bie_meten2 bie_meten
Bie van De Standaard is tevreden met haar perfecte fitting

Een hele equipe journalisten van over heel Europa krijgen deze fitting sessie. En ja hoor zelfs met een bunny in the oven, bekom je een mooi resultaat ;o)

nica_demi els_demi ik_demi
3 keer 'demi' curve voor zowel Nica van ELLE, Els van Glam*it als ikzelf met klein konijn

Mr. You weet waarom

"Verander niet jezelf maar ga opzoek naar de jeans die bij jou past. Je hoeft niet van maat te willen veranderen je moet gewoon weten welke vorm je hebt." Met die gedachte opende Mr. You de supersympathieke creatieve directeur zijn babbel met me. 

MrYou Mr. You creatief directeur Levi's

Mr. You vertelde me ook dat heel wat onderzoek is voorafgegaan aan de Levi's Curve ID. 75% van de vrouwen zou gemiddeld 10 jeansen passen vooraleer ze het juiste model hebben gevonden. Door vrouwen te meten en hen te beschrijven als slight, demi en bold is dat probleem meteen van de baan. Bij de derde jeans is het bingo! Achter deze filosofie zit 14 maanden research. In de eerste fase werden 60 000 vrouwen worldwide gescand, daarna ging Levi's ontwerpen en dan werd er weer uitgetest. 

Bij een campagne horen uiteraard ook gezichten. "Wij hebben gekozen om met echte creatieve madammen samen te werken voor deze campagne. Ze gaan alle 3 hun eigen weg en hebben toch gemeenschappelijk dat ze maat 27 hebben maar anders zijn van vorm, heel fascinerend!"

Levi's and the 3 famous faces

Superslanke modellen passen duidelijk niet bij deze campagne. Dus bracht Levi's 3 bekende madammen samen die dicht aansluiten bij ladies mét weldegelijk vormen. Miss Nine, een Nederlandse DJ met Duitse roots, dochter van én IT- girl én binnenkort ook beter bekend als zangeres 'Violet': Pixie Geldhof en singer-songwriter Lykke Li.  

group-picture
Pixie, Lykke & Miss Nine samen met topfotograaf Peter Lindbergh

LykkeLi_makingof Pixie_makingof MissNine_makingof

Lykke Li draagt slight curve, het is de jeans die het accent legt op de taille en verstrekt de vrouwelijke vormen. Pixie Geldhof staat perfect met de demi curve. Het is de denim die je lichaam in proportie houdt. Miss Nine heeft een bold curve. Dat betekent dat de jeans de vrouwelijke vormen helemaal omarmt.

Meet & greet Miss Nine

Ik had een fijne babbel met Miss Nine, ze is nog niet zo bekend bij ons maar trekt wel de wereld rond met haar DJ-sets. Ze draait progressive house sets, brengt volgend jaar haar eerste eigen album uit én zal headlinen op de ELLE Style Awards in ons land.

MissNine_bold-curve MissNine

Ik vroeg Miss Nine naar haar kledingstijl en hoe groot haar liefde voor Levi's jeans is.

"Ik ben redelijk jongensachtig mijn kledingsstijl is eerder casual chic. Alles moet comfortabel zitten. Ik tour de hele wereld rond met muziek en doe dat liefst in jeans. Je kan het sporty stylen, met pump eronder of boots. Telkens iets andere look en toch helemaal ik, het is mijn tweedehuid. Het was dan ook super samenwerken met Levi's. Ik vind het heel fijn om de bold curve te vertegenwoordigen. Ik ben geen 16 meer en hoef niet superslank te zijn (lacht)."

partyroom valbonne
lykkeLi pixie_violet

De andere bekende Levi's 'curve' ladies heb ik niet persoonlijk ontmoet maar ze gaven wel een optreden op de Levi's party in Studio Valbonne in de Soho buurt in Kingly Street.

Oh ja, wie ik wel persoonlijk ontmoette op het einde van de avond is niemand minder dan 's werelds bekendste fashionista Alexa Chung. Ok very blurry pic, but hey whateve! Me and Alexa love the same cool brand and amazing city! ;o)

alexa_me  My new friend lady  Alexa & me

page loaded