Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belmodo.tv meets De Invasie

Door Angelique op 27.08.2010

Op zondag 26 september gaan we samen met De Invasie en zijn strijders Leuven binnenvallen. Ja je leest het goed! Logisch, want het was vorige jaar, meteen liefde op het eerste gezicht tussen Belmodo.tv en De Invasie. 

De perfecte modematch

We zijn beiden verzot op wat jonge ontwerpers boeit, drijft en helemaal gek van wat ze uiteindelijk realiseren. De Invasie trekt steden binnen, helpt jonge creatievelingen om nog meer harten te veroveren. Ze bieden een echt podium voor ontwerpers en Belmodo.tv zet jonge designers nu eenmaal graag in the picture. Een perfecte modematch, die je kan bewonderen op zondag 26 september in de Belmodo.tv zaal met o.a. Tina D., Black Balloon, Gewoon Lies, Lalou-Dandine, Plastique Magique, London in th Rain, Harald Ligtvoet, Red Juliet en Forêt Féerique.

Belmodo.tv styling

Je kan niet alleen leuke ontwerpen ontdekken én kopen op De Invasie, in de Belmodo.tv zaal geeft Tiany en het Belmodo.tv team stylingadvies voor iedereen die een modevraag heeft. Je kan alle ontwerpers passen, mixen, matchen én kopen.

Kom zeker langs en maak kans op super Belmodo.tv prijzen.

De Invasie preview

We stellen je nu al graag voor aan een aantal strijders.

Plastique Magique

De-Invasie-Leuven-2010-Belmodo.tv-6  Linde Van Aerde is kostuumontwerpster 

Dit is absoluut de vreemde eend in de modebijt. Linde studeerde 5 jaar geleden af aan het Gentse Kask en begon haar carrière meteen als kostuumontwerpster. Linde is brengt anno 2010 haar eigen collectie die je kan omschrijven als de gulden middenweg tussen theaterkostuums en hedendaagse mode. De vormgeving en de lijnen van de Lolita-geïnspireerde collectie zijn een kruisbestuiving tussen de Oosterse en de Westerse cultuur. Dit klinkt cultureel zwaar te verteren maar het zijn gewoon supermooie schattige jurken, die je moet gezien hebben. Plastique Magique is onder andere te koop bij Mieke in Gent en op de Plastique Magique e-shop vanaf maandag 27 september.

De-Invasie-Leuven-2010-Belmodo.tv-7 De-Invasie-Leuven-2010-Belmodo.tv-8
De-Invasie-Leuven-2010-Belmodo.tv-9 De-Invasie-Leuven-2010-Belmodo.tv-10

Recyclear

Recyclear-De-Invasie-2010-1-Belmodo.tv Recyclear-De-Invasie-2-Belmodo.tv

Met de blijde boodschap 'to make people happy' maakt Sofie Steen uit Gent, oorringen, ringen, broches en haarspelden uit gerecycleerde knopen. En een mens wordt daar wel al eens gelukkig van zeker als je de supergunstige accessoire prijzen ziet. Je shopt al een erg origineel paar oorbellen vanaf €6 en believe us je wordt nog gelukkiger als je dan een paar echte Pierre Cardins treft. Je vindt Recyclear voorlopig alleen nog maar bij Hippo Vintage in Leuven en bij Huis Zwaluw in Gent.

Recyclear-De-Invasie-2010-3-Belmodo.tv Recyclear-De-Invasie-2010-4-Belmodo.tv
Recyclear-De-Invasie-2010-5-Belmodo.tv Recyclear-De-Invasie-2010-6-Belmodo.tv

Lisa Colpaert

De-Invasie-Leuven-2010-Belmodo.tv-5  Lisa Colpaert brand new in de modewereld

De 25-jarige ontwerpster studeerde af in 2008 aan het Gentse Kask, anno 2010 verkoopt ze voor het eerst stuks uit haar afstudeercollectie. Lisa is duidelijk geïnspireerd door David Lynch en het film noir-principe. Het zijn allemaal pieces uniques met een tromp l'oeil. Een bloesje die eigenlijk een cape is, stofjes die al dan niet het lichaam verhullen...Lisa plant om winter 2011-2012 voor het eerst haar eigen collectie te lanceren. 

Lalou-Dandine

Lalou-Dandine-Belmodo Lalou-Dandine-2-Belmodo

Op en top Belgische knitwear en we like that! Lalou-Dandine is nu een dikke 2 jaar gelanceerd en o.a. te koop Nu in Leuven, Elle et Gand in Gent, Ave in Antwerpen en binnenkort ook op de nieuwe Belgische online shop Manufactuur.be. Alle verkooppunten vind je trouwens op de site van Lalou-Dandine. Achter dit label slechts 1 supersympathieke madam Laurence Leus. In de collectie vooral veel truitjes en kleedjes, allemaal geproduceerd in België. Lalou-Dandine staat voor 'Knitwear with a girly twist' zoals de 32-jarige ontwerpster het zelf graag zegt.

Lalou-Dandine-3-Belmodo.tv

Mis en Plis

De-Invasie-Leuven-2010-Belmodo.tv-3  Laurence stikt haar rokjes zelf

Laurence Vlerick is de madam achter Mis en Plis en maakte tot voor kort enkel rokjes op maat allemaal met de eigen hand. Ze werkt en verkoopt nog steeds vanuit haar eigen atelier op afspraak maar ze lanceert nu een grotere collectie superschattige en zeer comfortabele rokjes. Je kan de collectie kopen bij Maaike Kleedt in Gent en Hippo Vintage in Leuven. Op De Invasie zal Laurence ook haar eerste kleedje voorstellen. Noem het gerust moderne retro, Mis en Plis zijn rokken van oude en nieuwe stoffen. 

De-Invasie-Leuven-2010-Belmodo.tv-11 De-Invasie-Leuven-2010-Belmodo.tv-12

Black Balloon

Black-Balloon-De-Invasie-2010-Leuven-Belmodo.tv  Cléo Baele hier even zonder collega Sarah Bos 

Sarah Bos en Cléo Baele zij de madammen achter Black Balloon. Ze hebben het gigadruk én terecht want het zijn 2 superladies en heel erg goede ontwerpers. Op De Invasie presenteren ze hun nieuwe 'Pick &  Play' collectie. Leuke eyecatchers zoals opzet mouwtjes waar je vanalles verder kan mee creëren, denk aan een leuke ketting enz...Ondertussen ontwerpen Sarah en Cléo ook nog eens het kostuum voor zanger Arno, maken ze alle kostuums van Interieur, de design biënnale in Kortrijk...En als dat nog niet genoeg is zijn ze keihard aan het werken om hun eigen online shop te lanceren én hun atelier/shop in het Gentse Onderbergen te openen tegen eind oktober. We like hard working ladies!

Glasjuweel 

De-Invasie-2010-Leuven-Belmodo.tv  Elisabeth Leenknegt

En na Black Balloon nog een grote naam tussen de strijders op De Invasie. Elisabeth Leenknegt is met haar Glasjuweel al een gevestigde waarde geworden op de Belgische accessoiremarkt. Haar alom bekende ontwerpen zijn kleurrijk, frivool, vaak ook heel grappig en helemaal met de mond geblazen. 

Forêt Féerique

De-Invasie-Leuven-2010-Belmodo.tv-2 Tanja Lauw 

Forêt Féerique bestaat nu 2 jaar en het gaat zeer goed met het ontwerpersduo. Tanja Lauw ontwerpt de collectie en Kim Pint neemt het design van de prints voor haar rekening. De speelse collectie telt heel wat klassiekers met een knipoog. Wij leerden de meisjes kennen op de eerste editie van Wardrobe in Gent, ondertussen kan je hun collectie online shoppen bij De Invasie en o.a. bij Elle et Gand in Gent

Voilà genoeg redenen dus om naar De Invasie te komen, tot dan!

De Invasie

STUK kunstencentrum
Naamsestraat 96
3000 Leuven

zondag 26 september van 10:00 tot 17:00

page loaded