Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Hermès zoekt jong talent

Door Michael op 16.08.2010

visuel1_PEH2

De Fondation d'entreprise Hermès organiseert voor de 2de keer de Prix Emile Hermès designwedstrijd. Bij deze editie ligt de klemtoon op jeugdig ontwerptalent, van laatstejaars tot 40-jarigen, en is de wedstrijd toegankelijk voor deelnemers uit de hele wereld.

De designwedstrijd is bedoeld voor ontwerpers uit verschillende branches van interieur, beeldhouwers tot industriële ingenieurs en design. Het thema waar rond gewerkt moet worden, zal begin september bekend gemaakt worden. Belangrijk bij het ontwerp is de originele vormgeving maar natuurlijk ook de inhoud.

De Hermèsstichting wil met het uitreiken van de 3-jaarlijkse Award designers aanmoedigen om na te denken over de normen en noden van deze tijd. Inschrijven kan vanaf woensdag 15 september tot en met dinsdag 30 november 2010 via de website www.prixemilehermes.com. Nadien zal een internationale jury een shortlist van kandidaten samenstellen, die krijgen elke een budget om een prototype te ontwikkelen. 

Op donderdag 31 maart 2011 worden de ontwerpen van de finalisten voorgesteld aan het grote publiek. In oktober 2011 zullen 3 daarvan als winnaars worden aangeduid. Zij ontvangen een geldprijs van 50.000 euro, 25.000 euro en 15.000 euro. Het design van de uiteindelijke winnaar krijgt een eigen expositie, die door de Fondation in verschillende landen zal worden gepromoot.

Voor meer info surf je naar de website Prixe Mile Hermés!

page loaded