Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Fall/Winter 2010: The Key Items

Door Tiany op 17.08.2010

Solden achter de rug: Check. Winkels draaien op volle wintercollecties toeren: Check... tijd om jullie weer een shortlist voor te schotelen van de belangrijkste trends voor komend seizoen. Portefeuille dus opnieuw in de aanval, maar wees gewaarschuwd, de lading must-haves is weer gevaarlijk groot.

Mad Men

Een knielange rok, vestje, A-lijn ladylike mantel, taille ceintuur, puntschoenen en een klassiek tasje. Onze favoriete trend is een dikke vette knipoog naar de '50's en '60's en zorgt voor retro glamour ten top. Het resultaat is ultra vrouwelijk en perfect geschikt voor heel wat lichaamtypes.

Gezien bij: Prada, Louis Vuitton, Dries Van Noten

fallwinter-2010-12 fallwinter-2010-03 fallwinter-2010-10

Key item: de volle 1950's rok, ingesnoerd in de taille en massa's volume naar onderen toe. In leer of luxe stoffen als wol en zijde.  

Good News: It's gone mainstream, dus vrees niet langer, je hoeft geen lening aan te gaan om een beeldige rok van Louis Vuitton te kopen, want de Zara varianten zijn minstens even leuk. Ook 2nd hand shops bieden een oplossing voor zie die op zoek zijn naar leren knielange A-lijn rokken. Gestileerde vrouwelijke jassen zijn ook een must, wij vallen voor de exemplaren van Primark en Zara.

fallwinter-2010-23   fallwinter-2010-35   fallwinter-2010-24

The Great Outdoor

Deze winter zijn we dol op comfy en is zacht en warm lamswol the big buzzzz. Ook de ski-lodge fabulousness van D&G, de ruiten van Tommy Hilfiger en de faux-fur van Chanel mag je toevoegen aan je lookbook.   

Gezien bij: Burberry Prorsum, Chanel, D&G

fallwinter-2010-17 fallwinter-2010-14 fallwinter-2010-02

Key item: ongetwijfeld de Aviator jas, maar ook de faux-fur gilets mag je hoog plaatsen op je verlanglijstje.  

Good News: De Acne Aviator jassen zijn werkelijk to-die-for, maar een ietsje pietsje aan de prijzige kant. We danken daarom de hemel voor de uitvinding van asos.com, waar je aviator jassen kan scoren voor de schappelijke prijs van 150€. Bij H&M zijn lange versies van de 'omgekeerde schaap' jas voor een prikje helemaal yours en wie helemaal te vinden is voor de faux-fur trend, raden wij een bezoekje aan Uterquë in Zaventem en Antwerpen aan.

fallwinter-2010-28   fallwinter-2010-19 fallwinter-2010-25

New Model Army

Een urban uniform in je garderobe is een must. Het gaat dit seizoen niet om de epauletten of de badges maar eerder om de coupe, de kaki groene kleur en het idee van 'uniform' te zijn. 

Gezien bij: Dries Van Noten, Dolce & Gabbana, Marc by Marc Jacobs

fallwinter-2010-15 fallwinter-2010-16 fallwinter-2010-09

Key item: de militair groene kleur, een kleur dat uitermate geschikt is voor zowel blondes & brunettes. 

Good News: mainstream shops waren al helemaal in de ban van militair groen en dit najaar is dat niet anders. De maxi dress goes kaki groen bij Zara, bij River Island zijn alle verwijzingen naar het militaire meer dan geslaagd aanwezig en H&M zorgt voor über sexy in military green.

fallwinter-2010-21 fallwinter-2010-36 fallwinter-2010-38

Micro Trend: Leopard

Miauw in het kwadraat as in Leopard becomes the spot on print. Of het nu om leopard print jasjes, mantels, pumps of accessoires gaat. Wie totally hot wil zijn en va va voom gaat deze winter de wild thing toer op.  

Gezien bij: Gucci, Dries Van Noten, Balmain

fallwinter-2010-32 fallwinter-2010-07 fallwinter-2010-05

Key item: de leopard print sjaal, omdat in overdrive gaan soms een beetje gevaarlijk kan zijn. Maar voor wie van een beetje gevaar houdt, is ook de leopard jas een zeer geslaagd item wanneer in mix & match met bijvoorbeeld jeans.

Good News: accessoires in leopard print gaan alom aanwezig zijn, denk aan cluth tasjes zoals te vinden bij Zara. Geweldig is ook the little leopard dress van Primark en ook het Belgische Essentiel pakt dit najaar uit met een must-have clutch en een to-die-for jas... get wild & get to it!

fallwinter-2010-27 fallwinter-2010-31 fallwinter-2010-26

Over the Rainbow

We hopen namelijk op zonnige winterse dagen en anders halen we zelf kleur in huis. Veel ontwerpers pakken uit met een explosie aan kleuren als reactie op het overaanbod aan sombere kleuren. De boodschap is toon op toon stylen en dus niet te opteren voor de clash. 

Gezien bij: Sonia Rykiel, Miu Miu, Donna Karan

fallwinter-2010-06 fallwinter-2010-13 fallwinter-2010-33

Key item: de knal kleur jurk, perfect te combineren met opaque kousen en stoere enkelhoge laarzen.

Good nieuws: Mango, de architecturale beauty van COS en River Island. Als je op zoek bent naar beeldig kleurrijke jurkjes dan kan je ook terecht op de Meir & co, waar op zaterdag 4 september de eerste Belgische River Island shop haar deuren opengooit!

fallwinter-2010-29   fallwinter-2010-30 fallwinter-2010-37

catwalk beelden via style.com

page loaded