Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Amsterdam International Fashion Week

Door Michael op 22.07.2010

Vorige week mocht ik richting Amsterdam om er enkele shows mee te pikken van de Amsterdam International Fashion Week. Op mijn to visite liststonden NoN by KIM, Dagmar, Daryl Van Wouw, Conny Groenewegen en Roparosa. Ik mocht slapen in The College Hotel in Amsterdam, een topper om te slapen, en kreeg megaveel leuke Nederlandse designs te zien op het Westergasterrein.

NoN by KIM

NoN by KIM brengt een vernieuwde mannelijke kleerkast met een duidelijk modern tintje. Designer Kim De Bakker liet zich inspireren door een foto met Brazilianen vol tatoeages op. Die Braziliaanse bevolking verheerlijkt de tatoeage compleet en die fascinatie vormde de basis voor deze collectie. 

Leuke menswear met een hedendaagse twist zonder excentriek te zijn. Voor meer informatie kan je terecht op www.nonbykim.com 

IMG_2442 IMG_2424
IMG_2394 IMG_2439 IMG_2391

Dagmar

Het Scandinavische label Dagmar was het buitenbeentje van deze Fashion Week. Als enige buitenlander stond het merk op de agenda. Dagmar is een Zweeds merk ontworpen door 3 zussen in Stockholm. De collectie had een aantal zéér mooie silhouetten. Blauwe & rode chiffon werden uitvoerig gebruikt voor o.a. lange rokken en korte jurkjes. Lederen bovenstukken zorgden voor een elegante maar zeer vrouwelijke stijl. 

Dagmar brengt het beste van Scandinavisch design en ultravrouwelijkheid samen. Het toplabel is ook verkrijgbaar in België, o.a. Maaike Kleedt in Gent & voor de herfstcollectie Sien in Antwerpen verkopen Dagmar. 

Voor meer informatie over Dagmar check www.houseofdagmar.se

IMG_2546 IMG_2545
IMG_2525 IMG_2520
IMG_2531 IMG_2457
IMG_2517 IMG_2505 IMG_2541

Daryl Van Wouw

Wanneer je de naam van Daryl Van Wouw in Nederland laat vallen, krijg je meteen reactie. Daryl is een Bekende Nederlander en de show zat dan ook propvol BN'ers. Maar ik ben er voor fashion! Daryl's collectie was vernieuwend. Normaal gezien staat Van Wouw voor drukke prints, maar met deze collectie focust hij zich op duidelijk afgelijnde silhouetten. Rokjes, hemden, jurkjes allemaal hebben ze precieze lijnen, nu nodig om te centreren, dan weer om volume te creëren. 

Daryl werkt eigenlijk niet met winter- en zomercollectie. De modellen waren zéér goed gestyled en bloedmooi, ze kregen allemaal een bohémien style mee. 

Voor meer over Daryl Van Wouw surf je naar www.darylvanwouw.com

IMG_2629 IMG_2638
IMG_2635 IMG_2626
IMG_2651 IMG_2645
IMG_2576 IMG_2559
IMG_2578 IMG_2575
IMG_2659

Roparosa

Roparosa is sinds 2007 het merk van designer Roos Van Der Kamp. Roos is de winnares van de Nederlandse editie van Project Runway 2010. De collectie was zeer vrouwelijk, elegant en zelfzeker. Met opvallende grote en uitstekende schouderstukken. Roos gebruikt ook vaak symmetrische vormen, gecombineerd met kleuren als grijs, rood en crèmekleurig. 

Spijtig genoeg is Roparosa nog niet verkrijgbaar in België, maar lang zal dat zeker niet duren! Voor meer informatie surf naar  www.roparosa.nl

IMG_2767 IMG_2762 IMG_2743
IMG_2758 IMG_2761
IMG_2746 IMG_2755
IMG_2739 IMG_2734
IMG_2736 IMG_2719 IMG_2772

Conny Groenewegen

Designer Conny Groenewegen liet ongetwijfeld de meest fascinerende show zien. Niet op de klassieke catwalk, maar buiten in het gras mochten de modellen de kledingstukken tonen zoals kleding normaal wordt gedragen. Iedereen zat op houten paletten en daartussen kwamen de modellen voorbij. Met een koptelefoon op kreeg je muziek te horen d.m.v. silent disco

De collectie zelf was héél mooi. Prachtig afgewerkt knitwear, perfecte keuze van stoffen, goeie afwisseling van kleuren en leuke ontwerpen. Designs die ik meteen een heleboel Belmodo lovers zie dragen. Dit is een naam om in de gaten te houden! 

Check alvast www.connygroenewegen.nl

IMG_2673 IMG_2684 IMG_2677
IMG_2706 IMG_2689
IMG_2703
IMG_2686 IMG_2700 IMG_2697

Wil je nog meer Nederlandse designers leren kennen dan is dit het ideale moment, surf dan naar www.amsterdamfashionweek.com  Volgend jaar zijn we zeker opnieuw van de partij en brengen je nog meer hot fashion news vanop de catwalk.

page loaded