Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Kask: Movement # 17 preview

Door Angelique op 12.06.2010

Terwijl de Academie Show in Antwerpen -check trouwens hier onze backstage foto's- dit weekend nog op volle toeren draait staat er al een volgende stad te popelen om haar modecollecties aan de buitenwereld te showen. Volgende week vrijdag 18 en zaterdag 19 juni kan je bij Kask Gent terecht voor de 17e editie van de eindejaarshow: Movement.

flyer-Movement-17_groot

Hier op Belmodo.tv krijg je een exclusieve preview van de masters die dit jaar zullen afstuderen aan Kask Gent.

9 Masters in mode

MAGIT-BECKERS_Movement17  
Magit Beckers: We live on fascination

Impressies van Magit 

Met We live on Fascination! wil ik voor kinderen een eigen universum scheppen. FASCINATION is een planeet achter de werkelijkheid waar ze, ondergedompeld in hun fantasie, kunnen dingen ontdekken, experimenteren, uitdagingen aangaan en hun grenzen verleggen.

lieze-platteeuw_academiegent
Lieze Platteeuw: Lypsiss & the horsesteps 

Impressies van Lieze

Deze collectie gaat over mijn alter ego, de amazonevrouw en de echo van de aarde die in een vrouw weerklinkt. Er schuilt een ritme van de natuur in elk van ons. Alleen is die niet altijd even zichtbaar. Doorheen mijn collectie worden deze sporen duidelijk. 

malikadeclercq_academiegent Malika Declercq: Underneath the surface

Impressies van Malika 

Voor mij is het technische aspect en dus het echte maken van een collectie zeker even belangrijk als het ontwerpproces of bronnen van inspiratie.Dit zie je duidelijk terug in mijn collectie, deze keer werkte ik met fragmentatie van patronen en gebruikte textiel als drager van mijn beeldhouwwerk rond de vrouw. Veel ontwerpen ontstonden door te werken met stof op pop, door moulage en dragage technieken. Ik vind het belangrijk dat er bij mijn ontwerpen een interactie is tussen stof en lichaam. 

elladeroose_academiegent
Ella Deroose: Anthers & Pollen

Impressies van Ella

ANTHERS: The summits of the stamens of flowers, in which the pollen or fertilizing dust is produced 

POLLEN: The male element in flowering plants; usually a fine dust produced by the Anthers, which, by contact with the stigma effects the fecundation of the seeds. This impregnation is brought about by means of tubes (pollen-tubes) which issue from the pollen grains adhering to the stigma, and penetrate through the tissues until they reach the ovary.

ellen-lloyd_academiegent
Ellen Lloyd: Personnage éclaté

Impressies van Ellen 

Hoe dun is de grens tussen ‘waanzinnig’ en ‘doodnormaal’? Wat tonen we van onszelf aan de buitenwereld? En welke rol speelt mode in deze constante wisselwerking tussen tonen en verbergen?In mijn zoektocht ben ik doorheen verschillende lagen terecht gekomen in de ‘onderwereld’ van het mannenpak. Verscholen onder de strakke cocon, fungeert het ondergoed als een soort filter tussen ‘binnen en buitenwereld’. Het vormt de onzichtbare grens tussen tonen en verbergen, tussen 'waanzinnig' en 'doodnormaal'...

katrien-vandesompel_academiegent
Katrien Van de Sompel: Repeat&Again&After&Me

Impressies van Katrien   

Vanuit de verhalen van mijn grootmoeder die naaister was, ga ik op zoek naar een visualisering van haar herinneringen. Want herinneringen zijn onderhuids aanwezig en niet zichtbaar. Herinneringen komen naar boven door een verhaal, een geur, een geluid, foto’s of voorwerpen. We dragen mee als onzichtbare bagage, maar hoe zien ze eruit als we ze naar boven halen?

yasmine-smedts_academiegent
Yasmine Smedts: RE: appearance

Impressies van Yasmine

Vertrekkende van het begrip ‘tabula rasa’ ben ik een onderzoek gestart rond het bestaan en ontstaan van de mens als individu.Tabula rasa betekent letterlijk ‘schone lei’, alles afvegen om opnieuw te beginnen. Om met een schone lei te kunnen beginnen, gooi je alle ballast overboord. Maak je zowel je bewustzijn als je onderbewustzijn leeg. Je laat los om opnieuw op te kunnen bouwen.

lindsey-pauwels_academiegent
Lindsey Pauwels: My penis

Impressies van Lindsey

Geïntrigeerd door Jan Wolkers’ woorden en gecharmeerd door Erik Vonk (Rutger Hauer in de verfilming van het boek)ben ik beginnen schetsen. Daaruit vloeide een stoere mannencollectie, met referenties naar Amsterdam in de seventies-periode. (macramé, klompen, gebreide tanktops , …) 

sarah-duportail_academiegent
Sarah Duportail: where the **** is my spaceship

Impressies van Sarah  

Ik wil een soort van spanning creëren die voor mij gelijk staat aan de spanning tussen mens en heelal, mens en mode, mens en al wat de mens overstijgt. Het proberen vatten, het vatten, het net niet vatten of het totaal niet vatten.Wat ik uiteindelijk wil neerzetten is iets wat de mens overstijgt, aantonen dat er meer is dan het gekende en geziene. Een soort van bovennatuurlijk wezen, dat de reflectie is van hoe ik ben en wat ik wil zijn.

Be different

Belmodo.tv zal vrijdag 18 juni present zijn voor deze modehappening, want deze keer is het een modeketting en geen show, we zijn superbenieuwd!

Be there

KASK 
Jozef Kluyskensstraat 2 
9000 Gent 
www.kask.be

Tickets: €15 o.a. te koop bij Kask & via www.uitingent.be

Partytime 

de jaarlijkse closing party is toegankelijk voor iedereen

openingsavond KASKweek, woensdagavond 23 juni vanaf 23:00 @ Kask gebouw

page loaded