Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Why we love The Sartorialist

Door Patricia op 18.05.2010

Zoals we al vertelden kregen we gisteren in Maasmechelen Village een inspirerend rondetafelgesprek met de streetstylefotograaf der streetstylefotografen voorgeschoteld. Mr. Sartorialist, a.k.a Scott Schuman vertelde over hoe het allemaal begon, over de pleziertjes van het bloggen en “how to really get shot by the Sartorialist”.


Belmodosart2

Hoe het allemaal begon...

Hier is iets wat je misschien nog niet weet over Scott Schuman, maar de man heeft kinderen. En daar is het dan ook allemaal mee begonnen, want streetstylefotograaf worden was niet het plan, dat is gewoon zo gegroeid. “You can only plan so much” zegt Scott, die toegeeft dat hij aanvankelijk "zoals Armani" wilde worden en dat zijn fotografieskills ontwikkeld zijn door het nemen van foto’s van zijn kiddies.

The medium is the message

Als koning van de bloggers ziet Schuman zichzelf verrassend genoeg niet écht als blogger. Hij bekijkt zijn website eerder als het medium waar hij voor gekozen heeft om zijn foto’s te communiceren. En hij houdt niet van het schrijven. Foto’s zijn voor iedereen, maar in welke taal je ook schrijft, er is altijd wel iemand die je uitsluit.

43010HighSchoolHooky_8919Web
Foto door The Sartorialist


Hoewel hij zichzelf niet als blogger ziet, vindt hij het medium iets bijzonder positief waar hij veel toekomst in ziet. Het is dan wel makkelijk voor iedereen om een blog te starten, maar moeilijker om er een goeie blog van te maken. “For bloggers, the challenge will be taking the next step”, het zal erom gaan om jezelf serieus te nemen als blogger en het medium naar een hoger niveau te tillen. Hij verzekert ons dat bloggen veel leuker is dan het werken voor een magazine, je werkt er voor jezelf en het is minder wachten tot iemand zijn plaats afstaat en jij die kan innemen: “I made myself the Sartorialist”.

So... How to get shot by the Sartorialist?

De vraag die op ieders lippen ligt, maar helaas geen duidelijk antwoord kent! De ziel van zijn foto’s ligt volgens Scott in de “sense of the person”. Het gaat niet over labels, dure accessoires of exclusiviteit. In tegendeel, het gaat over inclusiviteit. Eén ding is wel zeker, er komt pas iets op de blog wanneer Schuman er zelf volledig achter staat. Hij weet zelf al snel dat hij een foto wil trekken van iemand, de vraag is dan gewoon hoe. Op sommige dagen neemt hij niet eens een fototoestel vast, zodat hij zich kan laten inspireren door andere dingen. Er is met andere woorden geen succesformule om door the Sartorialist gefotografeerd te worden. En dat is zijn geheim om een goede balans te houden tussen zijn creativiteit en de commerciële kant van de zaak. Dat gaat volgens hem natuurlijk. Want als hij iets niet op zijn site wil, komt het er niet op en daar is hij eerlijk over. Eerlijkheid is er te weinig in deze wereld, maar wij zijn blij dat hij dat wel is, want dat is het succesrecept van The Sartorialist: "There has to be something about that person that makes me want to take the shot. Only then it is a real Sartorialist picture." 

Wij kwamen bomvol inspiratie naar buiten, niet alleen door de ontmoeting met Scott maar ook door de leuke babbels met andere aanwezigen! Take the inspiration and make it yours!

DSCN7248
Tiffany van Shark Attack, Marie van Oona, Yours truly & Mister Michael!

Het volledige fotoreport vind je hier!

page loaded