Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Not just another scarf: meet Monsieur Maison

Door Lies op 07.05.2010

MonsieurMaison_052 MonsieurMaison_026
MonsieurMaison_036 MonsieurMaison_045

Oh ja de persdagen zorgen telkens voor bijzondere ontdekkingen! Zo ontdekten we bij oona in Antwerpen een gloednieuw pareltje van een merk: Monsieur Maison. Het label is het nieuwste geesteskind van Emmanuel Demuynck, beeldend kunstenaar, stylist en moodmaker. En nu dus ontwerper van Monsieur Maison.

MonsieurMaison_060 MonsieurMaison_021

Monsieur Maison is een luxecollectie van bijzondere sjaals en stola's, waarvoor Emmanuel op zoek gaat naar mooie vintage couturestoffen met een geschiedenis: super, toch?! Elke sjaal is ook uniek, want Manu combineert zijn stoffen telkens anders, en ook de snit verschilt van sjaal tot sjaal.

Stuk voor stuk zijn het juweeltjes en believe me: kiezen is moeilijk! Maar het zal toch moeten, want je koopt de sjaals vanaf 250 euro, wat nu niet meteen spotgoedkoop is, maar het is wel een zeer mooie prijs voor wat je ervoor krijgt. Return on investment, noemen we dat!

IMG_4736.JPG IMG_4723.JPG

Inspiratie van de collectie zijn garderobes van bijzondere en merkwaardige vrouwen uit de twintigste eeuw, zoals Peggy von Guggenheim, Sonia Delaunay en Françoise Sagan… 

De sjaals zijn trouwens ook ethisch verantwoord: ze worden nl. met de hand gemaakt in Belgische ateliers én volgens de regels van de kunst! Hoplaa!

En waar koop je ze? Bij De Rop in Beveren en La Vie en Rose in Knokke-Zoute!

page loaded