Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Paper doll love

Door Michael op 30.03.2010

IMG_2414 IMG_2415

Het is een compleet nieuwe fascinatie van me geworden, de paper dolls. Op reis in Brazilië deze zomer botste ik er toevallig op in een keileuk boekenwinkeltje in Rio de Janeiro. Ik kende het wel, maar had het eigenlijk nooit gezien in boekvorm. Dus ik trots 3 boeken met paper dolls meegenomen richting België allemaal met keigrappige thema's:  Glamorous Television Stars, Judy Garland en Best Actresses of the 1990's.

IMG_2425 IMG_2428
IMG_2429 IMG_2424

Paper dolls zijn eigenlijk figuren die je moet uitsnijden en rechtop kan zetten. Je hebt meestal een basisfiguur en daarnaast krijg je er nog een aantal kledingstukken bij. Zo kan je beetje spelen met verschillende silhouetten. Paper dolls bestaan écht al jaren en werden vroeger gebruikt als speelgoed. 

IMG_2426 IMG_2423

De figuren zijn weer razend populair in de States en bijgevolg erg gewild, zeker de vintage exemplaren. De Amerikaanse paper doll artiest Tom Tierney heeft een heel gamma aan paper dolls over Dior, Balenciaga, Chanel & Yves Saint Laurent. Verder kan je ook paper doll boeken kopen van hem over mode uit de jaren '50, '60, '70 en verder. 

IMG_2412

Als je dus een uniek cadeau zoekt voor een fashionista, dan is dit misschien een ideetje? Surf snel naar de webshop van Tierney en bestel je exemplaar! Opgelet aanbod via de webshop varieert vaak.

IMG_2418 IMG_2432
IMG_2434 IMG_2427

page loaded