Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Shoptip: Bennesteeg Gent

Door Angelique op 23.03.2010

Gent is sowieso een leuke en gezellige stad en natuurlijk telt de Oost-Vlaamse hoofdstad echt superveel mooie winkels. Alleen is het gewoon een must, zelfs een verslaving van Belmodo.tv om off the beaten track op zoek te gaan naar de verdoken pareltjes.

En wie zoekt die vindt, ooooooohhhhh oooh ooh oh we like our job!

Sinds een dik jaar is de Bennesteeg, op nog geen 200m van de drukke Veldstraat, de place-to-be om rustig te winkelen tussen de jonge creatievelingen en je vindt er sinds een dikke maand ook een outletstore.

IMG_1797

Outlet shoppen 

Helemaal nieuw in de Bennesteeg sinds februari 2010 is Showroom 7. 

IMG_1800

De jonge Poolse Natalia Verstraete is zot van designerspullen maar wil geen aanslag plegen op de portemonnee van haar klanten. Als dat niet vriendelijk is! Een Fornarina jeans voor €50, ok niet spectaculair maar wel fijn...maar hou je vast, wat dacht je van Jimmy Choo ballerina's of pumps vanaf €100? Inderdaad! Wij denken dat ook: passen en onmiddellijk scoren.

IMG_1811 IMG_1802
IMG_1807 IMG_1815
IMG_1805 IMG_1810  

Showroom 7 

Bennesteeg 12
9000 Gent

Geblazen kunst als accessoire

Vlak tegenover Showroom 7 vind je Galerie Leenknegt. Papa en dochter zijn kunstenaars in glasblazen en tref je in de Bennesteeg onder 1 dak in een cleane, gezellige én vooral laagdrempelige galerie. 

IMG_1817 IMG_1819

Elisabeth kennen we van haar accessoire collectie Glasjuweel, papa Jan stelt er zijn glaskunst ten toon.

  IMG_1821

De collectie van Glasjuweel straalt een superpostitieve vibe uit. Zijn het nu de snoepjes om in je oren te dragen, de vrolijke paddestoelen of kleurrijke bollen om mee aan je vinger te pronken, je ziet in 1 oogopslag dat het Glasjuweel is. Heel sterk.

IMG_1839 IMG_1828
IMG_1836 IMG_1834

De supersympathieke juweelontwerpster Elisabeth werkt ook graag op afspraak om jouw favoriete Glasjuweel helemaal op maat te maken.

IMG_1823 IMG_1825

Wij zijn zot van Elisabeths Union Match look-a-like juwelen, ongevaarlijk mooi.

IMG_1848 IMG_1841
IMG_1842 IMG_1844

Papa Jan stelt zijn collectie ten toon op de eerste verdieping van Galerie Leenknegt.

Galerie Leenknegt

Bennesteeg 7
9000 Gent
www.glasjuweel.be

Belgische namen

IMG_1850 IMG_1857
IMG_1855 IMG_1862

Fred & Ginger is een op en top Belgisch kindermerk dat mode brengt voor de allerkleinsten tot en met 14 jaar. Ook de Hilde & Co lijn kan je er shoppen. Dit label is geen kleine speler meer maar een gevestigde waarde met leuke winkels over het hele land. De collectie is mooi, grappig, kleurrijk én betaalbaar. De winkeljuffrouw is heel erg vriendelijk en het Belgische concept past ook als bekendere naam perfect binnen de sfeer van de Bennesteeg.

Fred & Ginger

Bennesteeg 6
9000 Gent 
www.fredginger.be

IMG_1866 IMG_1869

Nog een kids palace in de Bennesteeg is :Spoonful of Sugar. Dit supercosy winkeltje is een verzameling van het creatieve werk van 4 vriendinnen. Astrid-Fia De Creacker is de ontwerpster achter Little Miss Y, Liesbeth Waerloop is de createur van Tommy & Annika, Eveline Thijs is de illustrator van Juffrouw Thea en Yorka Desreumaux tekent Janey Rocket. 

  IMG_1879

Er hangt bij Spoonful of Sugar een retro-gevoel all over the place. Van zelfgemaakte kunstwerkjes , kleerhangers, poppen, tassen, hoedjes, kaartjes, tot fifties jurken voor de mama en the little one, je vindt zeker iets voor jezelf of om cadeau te doen. En opgepast want de tijd tikt er precies sneller, voor je het weet is een uur rond snuisteren zo voorbij.

IMG_1867 IMG_1882
IMG_1877 IMG_1893
IMG_1884 IMG_1878  

Spoonful of Sugar

Bennesteeg 1B
9000 Gent
www.spoonfulofsugar.be

Kinderschoenen om te stelen

Bij Aap Noot Mies siert de eenvoud van eigenares Liesje meteen de hele winkel inclusief de supercollecties. Een gouden schoen onder een stolp geëtaleerd en je weet al meteen dat de sfeer helemaal juist zit.

IMG_1896 IMG_1908

Aap Noot Mies is eigenlijk een leesplankje voor kinderen in de Bennesteeg is het een schoenenparadijs voor de kleinste voetjes van maat 16 tem 35. Het is het walhalla voor mama's en hun kleine prinsesjes en prinsjes. 

IMG_1894 IMG_1900
IMG_1907 IMG_1901

Niet meteen goedkoop maar wel topkwaliteit voor die kleine voetjes, denk aan het Belgische Simple Kids en  Nathalie Verlinden maar even goed de felgekleurde laarsjes van Bergstein.

IMG_1905

Aap Noot Mies 

Bennesteeg 1a
9000 Gent
www.aapnootmies.be

Voilà, hopelijk trek jij binnenkort ook richting Bennesteeg in Gent. Als je hier even klikt, vind je trouwens nog meer leuke shops in Gent en de rest van het land

page loaded