Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Swishing makes you happy

Door Angelique op 21.02.2010

Afgelopen donderdag trok ik naar de 5de Swishing editie bij Cream in Gent. Mijn Ladylicious tas den 'Louis Who?', had ik goed gevuld met 5 stuks, 4 kleedjes en een paar leuke schoenen. Ik had me op voorhand ingeschreven én jawel Swishing zat plain, vol vol vol. 100 ladies en op hoop van zegen voor de eerste keer een aantal boys...Mijn entree kostte €8 waarvoor ik lekkere cupcakes van mijn sweetheart Erik Vernieuwe kon smullen, een aantal Gentse Roomers kon drinken, en me kon laten onderdompelen in de visagie van o.a Adelien. En uiteraard was ook het swishen inbegrepen. Mijn 5 te ruilen stuks, waren uiteraard meteen door de controle ;o) en het eerste gevoel van pijnlijk afscheid van mijn swishing garderobe overviel me. Als een klein meisje die haar tuut aan de Sint moet afgeven, zo'n gevoel was dat. Raar hoor, 'k had niet gedacht het er moeilijk mee te hebben. Een afgedankt Guess kleedje, een rode Mango jurk, een zwart COS kleedje dat ik veel te groot gekocht had, mijn Walter Van Beirendonck paperdress en een paar nooit gedragen New Look shoes, saluuuuut. 

swishing_outdoor
swishing
swishing5
swishing_cupcakes
swishing3
swishing_leeg

Bon, back to business! Le moment suprême was toch een beetje chaos, op zijn minst amai. We kregen met zo'n 100 ladies een dik halfuur de tijd om de te swishen kledij te bekijken, te voelen, te passen en als het ware onszelf toe te eigenen. Maar ja hoe doe je dat als er nog ladies zijn die net jouw favoriete stuks, die je op het oog hebt, ook willen. Ik was echt al plannen aan het bedenken à la: ik kan mijn favorieten verstoppen, ik kan andere ladies omkopen, ik kan de kledij al in mijn tas stoppen! Niet? Maar toen kwam het engeltje weer naast me fladderen,'Neeje Angelique, zo doe je dat niet!' Ik vond het al super om gewoon deals te sluiten met ladies met dezelfde smaak. 'Als ik die rok mag nemen als eerste stuk, dan neem jij die jas en we zullen elkaar helpen bij het veroveren van de stuks', enz...

swishing_men
swishing2
swishing6
swishing4

Na het observeren over tot actie! Er waren 5 swishing rondes, ideaal want ik wou uiteraard ook 5 stuks terug. Ik had een supermooie groene vintage Andres (nu heet het Belgische label trouwens Xandres) rok op het oog en niemand wou die, jepla me like the outcasters! Ja hoor, bij mijn eerste ronde meteen touch! Fantastisch en mijn kinderlijk afscheidsgevoel was al lang verdwenen toen de eerste smile op mijn gezicht verscheen. En ik werd nog gelukkiger het moment dat ik een meisje zag met mijn afdanker. Het groene Guess kleedje, dat ooit mijn favorietje was maar nu dus al een ruime tijd als verstoteling in mijn kast hing, had een tweede leven gevonden bij een superleuke meid. Oh wat was ze gelukkig, zalig! Ik wenste haar veel plezier en mijn happy gevoel werd alleen maar groter.

swishing1
Foto's met dank aan Faye Pynaert

Op het einde van de rit maakte ik de balans op én I'm a very happy lady, 2 vintage rokken, een jas, een simpele jeans én jawel een boyfriend jeans...maar ik denk dat niemand het door had hoe cool die wel was want de oversized Bellerose jeans hing helemaal alleen verlaten in het rek. Maar vanaf nu is het een erg gewaardeerde jeans die al heel het weekend aan mijn billen hangt!

Conclusie: swishing makes people happy, END!

page loaded