Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Adieu Alexander Mcqueen, the finest moments

Door Tiany op 12.02.2010

Het is soms vreemd dat de wereld -ook al ligt die aan je voeten- een bedreiging of een lege plek blijkt te zijn. Was het om het recentelijk verlies van moederlief of dwaalden er andere kwelgeesten in het ingenieus brein van de Britse ontwerper rond? I guess we will never know, maar feit is dat de modewereld een genie armer is.....Rest in Peace Lee.

Alexander's finest moments

AMQ wist al de aandacht te trekken van de pers tijdens zijn afstudeershow aan Central St Martins. De legendarische Isabella Blow was van in het begin fan en bezat heel wat creaties van de ontwerper.

Alexander-McQueen-and-Isabella-Blow-books-to-hit-the-shelves

Nog nooit heeft de modewereld een ontwerper gekend die van zijn shows ware theatervoorstellingen kon maken. Zijn scenografie, zijn ideeën over haar en make-up en uiteraard zijn creaties waren steeds verbluffend en zorgden telkens opnieuw voor bewondering.

AMQ-08

Een magische sneeuwstorm voor de F/W van 1998 show  

AMQ-09

Pandora's doos op het einde van de S/S 2001 collectie met als inhoud een naaktmodel en levende vlinders die het publiek invlogen

AMQ-07

Model Shalom Harlow laat zich live beschilderen door autoverf spuit machines, journalisten keken verbaasd toe

Atlantis

Alexander was dan ook de eerste om zijn SS/2010 collectie Atlantis via SHOWstudio live te streamen, dit seizoen zijn er andere modehuizen die in zijn voetstappen treden al zullen ze de creativiteit van AMQ nooit evenaren.

AMQ-12 AMQ-10

BFF Kate Moss die gisterenavond na het horen van het nieuws haar voorstelling van haar eigen Longchamp tassen collectie annuleerde, was niet alleen zijn muze maar ook zijn steun en toeverlaat. Hij was dan ook de eerste om haar te steunen toen de pers haar cocaïne escapades in de kranten uitsmeerde.  

MAQ-03 AMQ-02

MAQ-05 AMQ-04

Celebs all loved him denk aan   Lady Gaga in Bad Romance. En ook Claudia Schiffer, Beth Ditto, Cate Blanchett en Daphne Guinness

page loaded