Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Kid Vanilla presents 2010

Door Angelique op 11.02.2010

Toen Eva Balg in Hamburg mode ging studeren, had ze misschien nooit gedacht aan de Antwerpse modemetropool als uitvalsbasis. De modeopleiding in Hamburg voldeed niet aan Eva’s verwachtingen en ze verhuisde naar Antwerpen om haar grote droom toch waar te maken. “In mijn derde jaar op de Antwerpse modeacademie was ik gebuisd. Ik wilde dat jaar niet opnieuw doen maar ik dreef mijn passie voor het designen door. Ik heb een foto genomen van een graffitiwerk van een vriend, die gespiegeld in alle richtingen en op een jurk geprint. Toen is het idee ontstaan om een sportieve collectie met veel digitale prints te gaan maken. In 2005 ben ik met het ontwerpen begonnen en in 2006 lanceerde ik mijn eerste Kid Vanilla collectie.” Ondanks het stopzetten van haar studies, is Eva met succes haar ding blijven doen.

eva_balg

Eva haalt haar inspiratie uit de jaren ’80, de periode waarin deze selfmade lady is opgegroeid. Het label weerspiegelt de wereld van skaters en graffiti-artists. Kid Vanilla is een ode aan de hiphop lifestyle van toen maar verwijst naar de stijl van artiesten als M.I.A en Fafi . Wijde t-shirts, leggings, sweaters, sportieve jassen en jurkjes met kap zijn allemaal voorzien van de typische jaren ’80 fluorprints. Hou deze selfmade fashionlady zeker in de gaten, check de Facebook groep & myspace.com/kidvanilla voor de verkooppunten en noteer dit ook maar in je agenda ;o)

KV-2010_affiche

page loaded