Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Een dagje vintage touren

Door Angelique op 05.01.2010

Alrighdy I know 't zijn vollenbak solden maar de crisis is jammer genoeg 'not over yet' hé! Dus we moeten alert en vooral creatief blijven met fashion & money!

Wat je als ik met jullie mijn vintagetour van Antwerpen nu eens zou delen? Neem, oldskool gewijs, pen en papier en noteer onderstaande topadressen gewoon mee. Gegarandeerd waar voor weinig geld en een middag vol fun want wat is er nu leuker dan snuffelen en scannen tot je een topstuk gescoord hebt. Here we go go go! 

Als je je hart verloren hebt aan de seventies en de eighties dan moet je bij de 2 Nederlandse zussen Jutka en Riska zijn. Deze retro-boutique maakt het shoppen aangenaam door de unieke creaties per kleur te etaleren. Groen, roze, rood en oranje en springen meteen in het oog als topkleuren voor deze zomer. Je kan bij Jutka en Riska terecht voor zowel de goedkope ontwerpen als als de duurdere designerstukken. Zin in een zomerjurkje van Diane Von Furstenberg of een maatpak van Yamamoto? Noem maar op, Jutka en Riska heeft ongetwijfeld jouw droomstuk klaar hangen . Ben je op zoek naar een bijzonder accessoire? Je hebt keuze uit een uitgebreid assortiment handtassen van o.a. Chanel en Gucci. En je vindt er dito schoenen en juwelen. Doe daar nog een leuke Ray Ban of Dior zonnebril bovenop en je kan in ware vintagestijl de zomer in. Maar snel zijn, is de boodschap want iedere fashionista kent er de weg. De Amsterdamse zusjes hopen, dat als je bij hen gaat shoppen, dat je je eigen kleerkast herontdekt want met een uniek Jutka en Riska vintagestuk blaas je je garderobe ongetwijfeld nieuw leven in. 

Jutkariska_220x198_klein JUTKA & RISKA 

Nationalestraat 87
2000 Antwerpen
open van 10:00 tot 18:30 & zondag gesloten
Meer informatie vind je hier op Belmodo.tv

In een zijstraat van de Nationalestraat telt de Aalmoezeniersstraat een aantal early adaptors als tweedehands platenwinkel Vinyl Records én tweedehands kledingswinkel Labels Inc. Deze secondhand shop is geen echte vintagestore omdat bezielers Erna en Viviane 7 jaar geleden bewust kozen voor recent designer clothing. Deze uit de handgelopen passie van twee hartsvriendinnen is gewoon een aanrader voor iedere designerfreak tout court. Labels Inc. is een no-nonsense store die helemaal geen tierlantijnen nodig heeft om een fashionlover te plezieren. Alle stuks hangen netjes per designer en wat opvalt, is de voorliefde van de twee hartsvriendinnen voor de ontwerpers van eigen bodem. Naast internationale brands als o.a. Marni, Marc Jacobs en Balenciaga, vind je bij Labels Inc. een ruim aanbod van Belgische topdesigners. Zoek je een stuk uit de collectie van Chris Janssens, Raf Simons, Ann Demeulemeester, Veronique Branquino of Dries Van Noten? Labels Inc. heeft zeker een uniek stuks uit de creaties van deze Belgische trots hangen. 

Labels_Inc_klein LABELS INC. 

Aalmoezeniersstraat 4
2000 Antwerpen
open van 11:00 tot 18:00, op woensdag vanaf 14:00 & zondag gesloten
www.labelsinc.be

Als je opnieuw de Nationalestraat inwandelt en links afslaat, de Reyndersstraat in, dan tref je op nr. 10 een gloednieuwe vintageshop met de leuke naam Fox Hole. Wat heel erg fijn is aan deze winkel is dat hij heel net oogt en dat je dus snel kan scannen om meteen goed te scoren ;o) Eigenlijk heeft Fox Hole al ruim 10 jaar 2 vestigingen in Brussel dus expertise gegarandeerd. De shop heeft wekelijks ook bijna 100 nieuwe oude fashionitems van tassen, laarzen, jurken, tot riemen en brillen, de keuze genoeg! 

foxhole_belmodo.tv FOX HOLE ANTWERP 
Reyndersstraat 10
2000 Antwerpen 
open van 11:30 tot 19:00
www.foxholeshop.com

Vergeet ook zeker niet op de Vrijdagmarkt halt te houden want daar tref je My Ohm. Als je dit kleine vintagewinkeltje binnenstapt, is het alsof de tijd tussen eind jaren ’70 en begin jaren ’80 is blijven stilstaan. My Ohm heeft geen vitrine maar de deur van deze onopgeruimde huiskamer staat altijd open en de lekkere geur van oude kledij en schoenen nodigt uit om bij My Ohm ongedwongen rond te hangen. Eigenares Mich Carpentier is een echte vintagelover en stampte ruim 12 jaar geleden Naughty I, de allereerste tweedehandsshop van Antwerpen uit de grond. Dit deed ze samen met haar broer Luc, de peetvader van het Antwerpse fashionfestival Laundry Day. De Naughty I, toen in de Kammenstraat, is niet meer maar Debbie Harry shopte ooit in de legendarische fashionkeet en in deze kleinere versie op de Vrijdagmarkt doet echt alles van het interieur tot de unieke tweedehands creaties aan de tijd van Blondie denken. Zoek je afgedragen maar fashionabele laarzen, classy stiletto’s of leuke zomerpumps die niemand anders heeft? My Ohm heeft ze ongetwijfeld in huis. Heel leuk om te weten, is dat de shop tijdens de vakanties alle dagen open is! Run babies, run!

My_Ohm_klein MY OHM  

Vrijdagmarkt 14 
2000 Antwerpen
open donderdag tem zondag van 14:00 tot 18:00

Als je verder richting Groenplaats wandelt ,ontdek je op de Oude Koornmarkt 69 de wondere vintagewereld van Sussies. Deze bloeiende zaak is sinds 2005 overgewaaid uit Utrecht, waar de 3 Nederlandse zusjes Schoonhoven al in 2004 met succes de eerste Sussies openden. Dankzij de gezellige retro-aankleding herbeleef je bij Sussies de vibes van vervlogen tijden. Je vindt er naast een uitgebreide keuze aan retro-design meubelen van o.a. Eames, Panton en Colombo, de goedkopere kledij en accessoires die wachten op een tweede, derde of zelfs vierde kans. Bij Sussies kan je ook nieuwe vintage ontdekken, van herenkostuums, jurken, tot pumps en laarzen. Dit zijn unieke maar betaalbare stukken uit de zogenaamde deadstocks, die al 40 jaar op een eerste bestemming wachten. Als je wil blinken op een hip themafeestje of gewoon omdat je zielsveel houdt van oude kleding dan zullen de Sussies’ seventies kleedjes, sixties truitjes en eighties jasjes, je zeker bekoren. De bloementas, de witte gehaakte sjaal en een paar bretellen, allemaal typische jaren ’80 accessoires zijn echte Sussies toppers. De winkel wordt dagelijks aangevuld, waardoor elk bezoek aan Sussies verrassend blijft. 

Sussies_220x198_klein SUSSIES 

Oude Koornmarkt 69
2000 Antwerpen
open dinsdag tem zaterdag doorlopend van 11:00 tot 18:00 en zondag gesloten
www.sussies.eu

Op een 15 minuutjes wandelen van de Nationalestraat, vind je in de buurt van het Zuid de Kloosterstraat. Deze charmante straat is het Antwerpse mekka voor wie op zoek is naar schatten uit de jaren zeventig, vijftig of uit langer vervlogen tijden. Naast heel wat antiquairs en kunsthandelaars vindt nu ook de fashionindustrie stilaan een thuis in dit retro-kwartier. Denk maar aan de nieuwe hotspot RA, waar je ook wel wat vintage treft. Een dikke 2 jaar eerder opende  Belchique de  deuren en het is the place-to-be voor secondhandlovers van de betere brands. Deze boutique verkoopt tweedehands accessoires en kledij van o.a. Chanel, Leonard en Yves-Saint-Laurent en mixt deze designerstukken met vintagefashion, die teruggaat tot de jaren ’50. De 30-jarige bezielster Maïta Muijers shopt haar stuks in Londen en Parijs maar schuimt evengoed heel wat zolders van haar mama’s vriendinnen af, wat haar echte schatten oplevert. Vraag Maïta ook zeker naar wat je zoekt want wie weet heeft deze boutique jouw droomstuk wel op stock liggen. Heb je zelf oude merkkledij ook dan ben je van harte welkom.

Belchique_220x198_klein BELCHIQUE  

Kloosterstraat 177
open woensdag tem zondag van 11:00 tot 18:00
www.belchique.com

Wat ook nog een vette vintage fashiontip, verdoken tussen vooral vintage meubels, maar ga zeker binnen, is Viar. Deze winkel huist al 15 jaar in de Kloosterstraat en is een topper om meubelen van weleer te scoren, tegen een beetje duurdere prijzen dat wel...Maar de kledij daarentegen is absoluut betaalbaar. Er hangt een rekje met topkleedjes vooraan maar check zeker de shop achteraan rechts want daar hangen in een aparte gedeelte heel wat pareltjes. En je kan er ongestoord passen. Viar is net zoals alle andere shops in de Kloosterstraat open op zondag, ideaal als je niet weet wat gedaan op een lazy sunday afternoon.

VIAR 
Kloosterstraat 65
2000 Antwerpen
www.viar.be

Voilà aub én dan nu een kleine beweegreden waarom je vintage zou shoppen: als je tweedehands winkelt, ben je niet alleen milieubewust, je onderstreept je persoonlijkheid en je ontdekt misschien opnieuw je eigen vergeten pareltjes van weleer! 

page loaded