Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

La Redoute doet het met Paule Ka

Door Patricia op 24.11.2009

La Redoute is al lang niet meer het postorderbedrijf dat het ooit was. Niet dat ik er iets tegen had, integendeel. Het begon allemaal toen ik heel jong was. La Redoute was voor mij een soort Ikea-catalogus voor kledij, en man, was ik blij wanneer die uitkwam. Telkens wanneer één van die twee in de bus viel werd namelijk zowat hetzelfde effect getriggerd: een shoprush om u tegen te zeggen. Wat ik zo heerlijk vond was dat je in beide boekjes ongestoord kon neuzen, aanduiden wat je maar wilde om dan een afvalrace te starten en te komen tot de stuks die je echt zou bestellen. Ook het wachten op het pakje had zo zijn charmes, vergelijkbaar met wachten op een filmrolletje dat werd ontwikkeld bij de fotograaf. En uiteraard met internetshoppen avant la lettre.

iklr

Na een tijdje verloor ik een beetje de touch met La Redoute. Ik was druk bezig met 17 zijn en om één of andere reden kwam de catalogus niet meer aan huis. Toch waren er plots de leuke zwierige jurkjes van vriendin A. die steevast van La Redoute bleken te komen. Toen even later Jean Paul Gaultier een collectie ontwierp voor hen die ik helemaal kon smaken, was de interesse er snel weer.

H&M heeft immers geen patent op het uitbrengen van low-budget designercollecties, ook La Redoute speelt op dit gebied al lang mee. Sterker nog, La Redoute werkte al in 1969 samen met Emmanuelle Kahnh, en de voorbije jaren ging het bedrijf in zee met onder andere Jean Paul Gaultier en Christian Lacroix. Geen kleine visjes dus.

Dit jaar ontwerpt Serge Cajfinger een collectie voor het voorjaar. Als deze naam geen belletje doet rinkelen doet Paule Ka dat zeker wel, het modelabel dat Cajfinger in 1987 opstartte. Het model voor de collectie is niemand minder dan Agyness Deyn, en ik mocht voor Belmodo.tv een dagje naar Parijs sporen om kennis te maken met de collectie en de man erachter. Zowel de collectie als de man bleken de moeite.

Paule Ka staat garant voor vrouwelijke, Parijse elegantie, en dat is in de collectie voor La Redoute niet anders. De collectie, die heel erg "St-Tropez in de sixties" aanvoelt, deed me met zijn zwart-wit contrasten en pasteltinten al hunkeren naar de zomer. En het kan zijn dat ik een kleine schoenfetisj heb, maar ik vond de sandalen met sleehak helemaal de bom. De collectie van Paule Ka voor La Redoute bestaat uit een vrouwenlijn en linnencollectie, maar ook een lijn voor kleine meisjes die extreem schattig was en waar ik Tiany's kleine meid al in zie ronddartelen. Paule Ka voor La Redoute is verkrijgbaar vanaf december, en Belmodo.tv brengt jullie op de hoogte zodra de foto's met Aggy er zijn! In afwachting daarvan heb ik voor jullie wat beelden gekiekt in Parijs van mijn favoriete stuks voor de zomer van 2010. Enjoy!

serge pauleka
Serge Cajfinger en de Paule Ka shop in Rue St. Honoré
pauleka1
Een voorsmaakje van de Paule Ka voor La Redoute collectie
shoespauleka
shoes van Paule Ka voor La Redoute

interiorpk
Linnencollectie van Paule Ka voor La Redoute
rek
ballerinas
Ballerina's in alle kleurtjes! Geef mij maar het tweede paar van links.
punkyb streepjes
Ik spotte een blogster waarover ik jullie weldra veel meer zal vertellen... en een laid-back outfit, met een top die ik super vind!
shoesblack

page loaded