Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Yamamoto geveld door crisis

Door Lies op 10.10.2009

YY2

De crisis eist alweer een nieuw slachtoffer. Het zwarte modeschaap is ditmaal de Japanse Yohji Yamamoto, die vooral bekend staat om zijn minimalistische aanpak. De buitenlandse filialen zouden niet getroffen zijn. De crisis, die de modewereld zwaar treft, in combinatie met de Yen die erg hoog staat, bezorgt het gerenommeerde modehuis een zware schuldenlast.

YY1

Samen met Rei Kawakubo (ken je van het label Comme des Garçons en haar samenwerking met H&M) en Issey Miyake behoorde de ondertussen 66-jarige Yamamoto tot de eerste lichting internationaal zeer succesvolle Japanse ontwerpers.

We sluiten toch af met een streepje goed nieuws: de grootste Europese Yamamoto-flagschip store (die in Antwerpen!) blijft gewoon open, en Yamamoto blijft dus voorlopig rustig ontwerpen. Ook zijn samenwerking met sportgigant Adidas, komt niet in het gedrang.

page loaded