Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belmodo.tv goes backstage bij Bruno Pieters

Door Patricia op 04.10.2009

Bij Belmodo.tv zijn we van de bescheiden mening dat het een voordeel is om af en toe eens inside the industry te gaan, om onder het motto "Live it, learn it" onze blik te verruimen. Toen Marijs, een goede vriendin van me, tijdens haar stage bij Bruno Pieters vroeg of ik wou komen helpen bij de show twijfelde ik dan ook geen seconde. Blenden in de rumoerige backstage? Graag!

BP2

Zo gezegd, zo gedaan. Donderdag neem ik om zes uur 's ochtends de bus met bestemming Parijs, pijnlijk vroeg voor het begin van een lange dag. Tegen half twaalf kom ik aan op de locatie en is er op de bus al heel wat gepraat en gedut, voor zover dat laatste lukte.

Backstage hoor ik dat er de nacht voorheen nog aan de styling en designs is doorgewerkt tot half vier. Ook ik heb Marijs in België de avond ervoor nog tot laat geholpen met het maken van fabric books en het opruimen van het atelier voor een verse start. Net wat ik verwacht wanneer ik me pre-fashion week drukte voorstel. 

's Middags is het echter helemaal kalm backstage. Er loopt hier en daar wat volk te rommelen, de kledij is nog veilig weggeborgen in hoezen en er is nog geen model, fotograaf of make-up artist te bespeuren. De stilte voor de storm. Ik moet later die dag tijdens de show in de zaal helpen bij de seating en voel me op dit moment behoorlijk overbodig. Ik spits mijn oren en ogen en probeer van "niet in de weg lopen" een specialiteit te maken, denk: vlieg op de muur. 

Hier en daar help ik wat, door bijvoorbeeld de prachtige plexiglazen schoenen van Marie Cramer voor Bruno Pieters nog eens extra op te blinken. Ik voel me best wel thuis in een wereld waar kledij zo heilig is als hier. De perfect uitgevoerde stuks in wit, zwart en nude worden met zo veel voorzichtigheid uit hun beschermende cocon gehaald dat ik voordien niet anders durf dan mijn handen tweemaal te gaan wassen, ook al raak ik enkel de kapstok aan. 

BP5 BP3

Eens het begint te wemelen van de modellen, fotografen, kleedsters en make-up artists is Bruno op zijn hoede, vooral met alle witte stuks die in zijn collectie zitten. Iedereen kruipt overal tussendoor en een ongeluk is snel gebeurd, een mens zou voor minder stressen. Ik ben intussen bezig met de taak waar ik eigenlijk voor gekomen ben en probeer de massa mensen zo goed en zo kwaad als ik kan aan hun juiste plaatsje te helpen. Terwijl de spanning backstage hoog oploopt, vinden frontstage de meeste gasten zelf hun weg, verloopt alles smooth en vooral aan sneltreinvaart.

Voor ik het weet, hoor ik de eerste beats, wandelt de eerste look de runway op en hoor ik het geklik van de fotografen. Rillingen gaan door mijn lijf en die kleine tien minuten van extase zijn nóg sneller voorbij dan ik had gedacht. Nadat Bruno zijn obligatoire "goeiedag" is komen zeggen en het applaus tot een maximum reikt, duurt het vijf minuten voor alle gasten buiten zijn en binnen het half uur is de zaal zo goed als volledig ontmanteld. Het begin en einde van tien minuten magie.

Zes maanden zwoegen resulteerden dit seizoen bij Bruno Pieters in prachtige mini-jurkjes, geometrie in sobere kleuren en een samenspel tussen flowing en tailoredstukken in wit, nude en zwart. Wij van Belmodo.tv vinden het wel jammer dat tijdens de styling de lichtblauwe stuks de show net niet haalden. Hoe dan ook, prachtig.

Voor pics van alle looks kan je hier terecht en check zeker ook de prachtige backstage foto's op Dazed Digital. We like!

BP1
Designinterns Tutu en Laia werken tot het laatste moment aan de stuks.

BP6 BP7
Links: Casting director Natalie Joos zorgt ervoor dat alles met de modellen vlot verloopt. Rechts: Bruno keurt alles een laatste keer voor de show.

BP8
We loooooooved the hair!

BP9
Make-up!

BP10
Legertje fotografen en pers.

BP11  
Showtime!

BP12 BP13
Links: Stagiaire Marijs, ik en ex-stagiaire Nuria gekleed in "Basic Black" voor de seating.Nu ja, basic Nuria draagt een prachtige Knitwear jurk in angorawol uit de huidige wintercollectie van Bruno Pieters. Rechts: Mijn favoriete stuk uit de collectie: De LBD met rugdecolleté en embroideries.

page loaded