Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Milan Fashion Week: highlights

Door Lies op 30.09.2009

The Milan Fashion Week has come to an end, de Anna Wintours en front row celebrities waren er weer bij en ondertussen bereidt de internationale modepers zich alweer voor op de Fashion Week van Parijs! Maar eerst proberen wij jullie nog een paar highlights en trends voor komende zomer mee te geven, die we zagen in La Bella Italia!

Veel designers gaan voor mooie, elegante, ivoren silhouetten volgende zomer. Ook andere zachte kleuren doen het goed. Zijde en tuile zijn al wat de klok slaat en ook met losse tailored pants en kleine, fladderende jurkjes, zit je goed. Gezien bij oa Etro, Karl Lagerfeld voor Fendi, Alberta Ferretti,...

1a 1d
Tuile bij Etro en de ivoren godin van Pucci

1c 1b
Karl Lagerfeld met see-through stofjes voor Fendi, en frêle schoonheid bij Alberta Ferretti

Anderen gingen dan weer volledig voor wit, grijs en metallic en verkregen daarmee een nogal ijzig effect. Dat deden ze bij oa Gucci. Ook bij Prada veel wit, maar Miuccia combineerde haar niemendalletjes met kristallen stukken, die klingelden en fonkelden bij elke beweging. Very nice op de catwalk, maar not so very handy in real life!

2b 2a
Wit met strakke lijnen bij Gucci, wit met metallic bij Versace

2c
Wit, metallic én veel kristalletjes bij Prada

Een tegenstellingetje kan al eens interessant zijn, dachten ze bij Gucci en Jil Sander, waar ze als tegengif voor het oogverblindende wit, ook veel zwart in de nieuwe collecties staken. Bij beiden geen al te lieflijke structuren, maar duidelijke, afgetekende vormen. Raf Simons kreeg weer veel complimenten met zijn Jil Sander-collectie.

3a 3b
Black and White bij Gucci

3d 3c
Black and White bij Jil Sander

De romantiek viert weer hoogtij. We zagen fijne bloementjesmotieven en kleuren die je in de meest romantische weelderige bloementuin zou tegenkomen. Oa Dolce&Gabbana en Etro waren in een romantische bui. Ook bij Marni veel bloemen, maar daar gingen ze wel voor fel fel fel!

4a 4d
Lieflijk gedrapeerde bloemetjes, en fellere bloemen, beide bij Dolce&Gabbana

4b 4c
Zachte bloemen voor Etro, en de felle versie van Marni

Dolce&Gabbana's spring/summer10 collectie mag dan enkele lieflijke bloemetjessilhouetten bevatten, ze nemen ons toch voornamelijk mee naar het oude Spanje. Met de nodige dramatiek van de Spaanse furie.

5b 5a
Spaanse furies bij Dolce&Gabbana

That's it for now, op naar Parijs!

page loaded