Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Steal her closet: Julia Restoin Roitfeld

Door Patricia op 18.09.2009

Ik was een jaar of 16 toen ik mijn eerste Teen Vogue kocht, waarin een klein artikeltje stond over Julia Restoin Roitfeld, dochter van. Tientallen keren heb ik dat artikel bekeken waarin de piepjonge en bloedmooie Parisienne vertelde over haar leven dat zo effortlessly chic leek. Toen straalde het al af van haar perfecte snoetje:Julia is pure Fashion Royalty. Dat kan ook moeilijk anders met een moeder als Carine Roitfeld, al jaren hoofdredactrice van de Franse Vogue. Ze is dan ook een graag geziene gast achter én voor de schermen van de mode-industrie: zo deed ze al campagnes voor onder andere  Mango, Gap, "vriend van de familie" Tom Ford en zoals we jullie eerder dit jaar meldden, Jil Sander.

julia3

Julia spendeerde haar jeugd in de Franse hoofdstad maar ruilde tijdens haar studententijd Parijs in voor New York, een stad die volgens haar ook beter past bij haar stijl. "In Frankrijk is iedereen nogal conservatief", zo vertelt ze in The Times "In New York kan ik dragen wat ik wil". Momenteel is New York nog steeds Julia's vaste stek, waar ze onlangs nog The Selby, één van Belmodo.tv's favoriete fotografen, haar interieur én kleerkast liet kieken, absoluut de moeite.

Wij zijn helemaal weg van Julia's stijl, die de perfecte mix lijkt van 'haar' twee steden: Classy Parisienne meets fearless New Yorker. Je spot haar zowel op als naast de rode loper vaak in het zwart, maar ze is niet vies van felle kleurtjes en opvallende prints. Haar look is steeds tot in de puntjes verzorgd:met het perfecte paar schoenen en een prachtige tas maar nooit overdone.Er is jammer genoeg één accessoire dat we niet van Julia kunnen stelen: haar glimlach.

Wij haalden onze favoriete Juliapics van het net, just for inspiration!

julia4

julia6

julia7
Hét perfecte groen!

julia11

juliacarine2

Julia en mama Carine.

juliajil

Julia in de campagne voor Jil Sander.

Juliaselby

De schoenkast, as seen on The Selby!

JuliaGap
Voor Gap.

julia9

page loaded