Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Happy Haarlem Shopping

Door Angelique op 25.08.2009

Belmodo.tv verovert Nederland... én ontdekt dat er naast Amsterdam en Rotterdam nog wel wat te shoppen valt, inderdaad in Haarlem. Dat wist je niet hé? Wij ook niet en nu willen we onze fashionontdekking met iedereen die van mode houdt delen, inderdaad met jou :o) Welkom bij het Belmodo.tv Happy Haarlem Shoppingreport!

Haarlem is echt maar een scheet groot en toch kan je er uren shoppen. Belmodo.tv trok naar deze gezellige stad om terug te keren met een goedgevuld zaterdaggevoel met bijhorende shoppingbags vol coole items uit atypische stores... missie geslaagd!

Logeren aan het Carlton Square is een aanrader want je stapt ongeveer 5 minuutjes en je bent meteen in hartje Haarlem. Daar kies je best voor de Gierstraat, die paralel loopt met de commerciële winkelstraat. Gewoon negeren :o)

Dus de Gierstraatis net zoals de Kleine Houtstraat trouwens de Belmodo.tv favorieten om te scoren in Haarlem.

Zeep en lifstyle winkel La Savonnerie, trok als eerste mijn aandacht ook wel omdat mijn neushaartjes al van ver gekriebeld werden!
Dit piepkleine winkeltje is de ideale plek om op zoek te gaan naar een leuk cadeautje voor de vrienden. Een 'zomaar presentje' omdat de zelfgemaakte zeepjes echt niet duur zijn, kan je je volledig laten gaan...al mijn vrienden ruiken vanaf nu naar Magnolia ;o)

lasavonnerie1 lasavonnerie2

Een beetje verder aan de overkant van de Gierstraat nr. 70 tref ik nog een cadeaushopping-place-to-be. Bij Kadokado, vind je echt alle gadgets waar je maar kan opkomen van kitschy badeendjes, nostalgische Barbapapa's, over-the-top koelkastmagneetjes, hilarische shirts, tot rare robotten en buitengewoon opvallende tassen.

kadokado1 kadokado2

Outlet in Haarlem? Uiteraard en zeer goed geselecteerde bij Fashion Studio 88. Deze sample boetiek is het vervolg van een succesvolle shop in Amsterdam. Als je deze supereenvoudige winkel binnenkomt, overvalt je een happy nostalgisch gevoel! Ook al is het geen vintagestore toch hebben alle stukken een hoog retrogehalt. Van jassen, jurken, tops tot schoenen, riemen en tassen een compleet assortiment niet meteen de grote namen maar wel echt leuke stuks.

fashionstudio88_1 fashionstudio88_2

Iets verder wandelen richting Botermarkt, moet je De Kunstboer gezien hebben. Dit cadeaupaleis is niet groot maar biedt zoveel leuke én kleurrijke hebbedingen dat je er gerust uren kunt rondsnuffelen. En je ontdekt bij iedere snuffelronde weer nieuwe gadgets. Als je deze winkel buitenkomt, heb je echt zin om beelden van roze poedels en bijvoorbeeld Jesus in 't kitsch in je living te plaatsen! De Kunstboer heeft ook een eigen t-shirts collectie voor de allerkleinsten, heel leuk en origineel. Check trouwens de website, waar je alle Kunstboer items ook online kunt kopen.

kunstboer1 kunstboer2

Als je op de Botermarkt arriveert zie je op zaterdag een klein marktje vol eetkraampjes, leuk en lekker en gezellig maar tussen alle food is er fashion! Op het einde van het marktplaatsje vind je tweedehandsshop  Charity, Botermarkt 13. Een superlieve dame geniet er van haar wijntje op haar miniterrasje en jij kan ondertussen rustig je gangetje gaan. Passen, passen, passen tussen de schatjes van vervlogen tijdens, geen grote namen maar whateve! Ik spotte er een oldskool jeansblazer met retrosjaal, eindbalans €15, wauw!

charity1 charity2

Als je vanop de Botermarkt verder wandelt richting de tweede shopping-street-to-be in Haarlem passeer je de grotere straat  Gedempte Oude Gracht, waar Belmodo.tv toch ook een paar tussenstopjes moest maken.

MySweetShoe is dé plek waar moeder en dochter samen schoenen scoren. Eigenares Petra Bartman is een super-selfmade woman want in deze winkel shoppen de ladies van maat 16 tot 42 haar eigen ontwerpen. Deze shoes zijn enkel in de pas geopende winkel én binnenkort in de MySweetShoe webshop te koop. Voor om en bij €200, vind je hier absoluut je goesting. Niets gekocht maar wel gewatertand dat wel ;o)

mysweetshoe1   mysweetshoe2

Bij topschoenen hoort uiteraard ook een leuke tas, die vind je ongetwijfeld bij Edelweiss. Belmodo.tv spotte er heel veel Europese ontwerpers zoals het het Deense Bruuns Bazaar, het Spaanse Lupo, het Franse Sequoia. En we deden uiteraard een aantal Nederlandse ontdekkingen zoals tassenlabel Daan en troffen er van eigenbodem, het Mechelse Awardt. Naast zeer modieuze tassen heeft Eidelweiss ook een beperkte schoenencollectie waaronder Chie Mihara uit Spanje. Ook deze winkel vind je vanaf september in een virtuele versie op het net!

edelweiss2 edelweiss1

In diezelfde Gedempte Gracht bij het oversteken richting Kleine Houtstraat, pik ik nog vlug wat kunst en cultuur mee. Kunstcentrum Haarlem is niet meteen fancy als shop en gallerij op zich maar er hangt wel bijzonder leuk werk! Naast de shop, waar je juwelen en tassen en kunst van jonge Nederlandse ontwerpers kunt kopen, check ik uiteraard ook even de gallerij. Superleuk aan dit kunstcentrum is dat je uit een uitgebreide collectie van 15.000 kunstwerken van 800 hedendaagse kunstenaars, werken kunt huren. De collectie biedt een keuze uit verschillende technieken, zoals schilderijen, aquarellen, tekeningen, zeefdrukken, beelden, litho’s, foto’s en etsen. Vanaf € 9,00 per maand bent je al deelnemer van het Kunstcentrum en kunt je een kunstwerk voor maximaal 6 maanden huren. Ideaal als je schoonouders voor de eerste keer komen eten ;o)!

kunstcentrum2 kunstcentrum

De eerste shop die me aanspreekt in de Kleine Houtstraat is Bojangles. Deze mannenwinkel is al ruim 20 jaar een gevestigde fashionwaarde in Haarlem. De eigenaar bedient na al die jaren nog steeds zijn klanten zelf. Een ruim sportief mannenpubliek scoort hier zeker een leuk stuk. Als je denkt aan Superdry dan weet je meteen de stijl van deze coole menstore. Voor de fans Bojangles heeft als enigste in Haarlem de hele collectie Freitag tassen. Tegenover Bojangles vind je de piepkleine maar heel leuke shoeshop van deze zaak.

bojangles2 bojangles1
bojanglesshoes2 bojanglesshoes

Als je denkt, doeme mijn haren zijn van al dat shoppen toch redelijk aan een frisse beurt toe, dan sprak Kinki Belmodo.tv meteen aan. De ongedwongen sfeer voel je gewoon tot op straat. Wist je trouwens dat deze Nederlandse kappersketen ooit een zaak in Antwerpen had? Je vind er nu nog zelfs eentje in Barcelona. In Nederland is deze formule een supersucces en wat leuk op weten is, Kinki is open op donderdag tot 21.00.

kinky2 kinki1

Nog een snifje cultuur aub! Ja zeker dat vind je absoluut bij Erik Clee in zijn authentieke boekenwinkel. Bij Antiquariaat Hovingh kan je al ruim 30 jaar echt uren rondhangen en verdwalen in de verhalen. Je vindt er boeken, strips, prenten en ansichtkaarten, soms superoude originele collecties, nieuw, tweedehands en heel oud maar nooit uitgegeven. Als jij dat ultieme werk zoekt dan zou het wel eens kunnen dat deze boekenwinkel het in de rekken heeft staan. 

boekenshop2 boekenshop1

Revert is al ruim 15 jaar the shopping-place-to-be voor mannen met een gezonde dosis fashionliefde voor al wat sportief en stoer is. Naast een coole outfit shop je bij Revert ook boards, skates, bikes en alle andere bijhorende accessoires. Merken als Anon, Brixton, Etnies, Vans, Nixon, WeSC zeggen al genoeg over het coolheidsgehalte van deze shop. Rechttegenover deze originele winkel tref je sinds een tweetal jaar de vrouwenversie  Revert Ladies met ernaast een outlet. Ook hier heeft de vriendelijke eigenaar Jeroen en zijn jong teamsuperleuke merken als Pa:nnu, Paul Frank, Reebok, Volcom en vele andere... De virtuele versie zorgt dat Revert nooit ver weg is en is zeer makkelijk in gebruik, zeker even checken want geen portkosten voor ons! Pluspunt op donderdag kan je scoren tot 21.00 en de eerste zondag van de maand zijn de alle Revert shops open!

revert1 revert2
revertladies2 revertladies1

Buiten bij Revert ontmoette Belmodo.tv deze happy fashionpeople!
haarlempeople_250x200

Een beetje verder ontdek ik Number 9, deze gloednieuwe shop is eigendom van de zeer vriendelijke Milan, die niet alleen een goede smaak heeft maar in het weekend ook plaatjes draait. Natuurlijk hangt de shop vol coole must-have brands zoals WeSC, rvlt, Cheap Monday voor hem en haar. De Belmodo.tv favoriet bij N9 is ongetwijfeld de Cheapo watch, die spreekt, hilarisch. In het steegje vlak naast de winkel doet Milan op regelmatige basis zijn N9 Garage Sales, waar je bijvoorbeeld 2 paar retro Nikes kunt shoppen aan €50 of Sessun kleedjes aan gemiddeld €20, wat een voltreffer om de dag mee af te sluiten zeg!

N91 N9_horloges
garagesale1 happy_haarlem  

Pluspunten aan een dagje Haarlem shoppen

+ Belmodo.tv scoorde op 1dag zakken vol leuke spullen
+ alle coole shops vind je op een wandelafstand
+ bij Hotel Carlton Square kan je een shoppingarrangement boeken
+ het zeer gezellige maar kleinere Amsterdam gevoel
+ de eerste zondag van de maand = shoppen!
+ shoppingdonderdagen tot 21.00 wat het vroege sluitingsuur op zaterdag = 17.00 ruimschoots goedmaakt!

Uiteraard vind je hier binnenkort op Belmodo.tv alle Haarlemse hotspots in onze shoprubriek internationaal!

page loaded