Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Najaar 2009….de trends!

Door Tiany op 24.08.2009

De shops hangen inmiddels vol met de nieuwe collecties voor het najaar van 2009, maar door het heerlijk warm weertje is zelfs een die-hard fashionista als mezelf nog niet aan het wintershoppen geslagen. Bovendien is het ook gewoon belangrjk dat je de winkels aanvalt gewapend met een lijstje van wat je zeker in je kast moet halen… en daarom ook een aantal trends op een rijtje!

Leer

Dit najaar kan je niet zonder leer! Leer heeft dit seizoen een upgrade gekregen van de motorbike naar de catwalk en de ooit zo stoere “fabric” wordt nu helemaal ladylike en elegant, maar toch met een rock n’ roll kantje gedragen.  Voor de ladies met lange mooie “stekke” beentjes (want sorry, maar niet iedereen staat ermee) raden we een zwarte leren legging helemaal aan! Combineer leer met de nodige dosis wol en gebreid goed en draag het in laagjes. Maar denk ook aan total look leren jurkjes en aan bovenstuks in leer.

trends_najaar_leer_02 trends_najaar_leer_01 trends_najaar_leer_03  

Schouders

Balmain is ongetwijfeld de grote inspirator geweest op het gebied van “gesculpteerde” schouders en toegeven dat ik na de epauletten van de jaren ’80 nooit had durven denken dat er ooit nog een accent gelegd zou worden op de schouders, maar danzij Balmain is het resultaat fenomenaal en dus ook een dikke trend. Gelukkig voor ons pakt niet alleen Balmain en co uit met “schouder vulling anno 2009”, maar ook mainstream shops als Zara, H&M en Cos doen een betaalbare bijdrage aan de trend van het moment. In huis halen dus en combineren met skinny jeans en torenhoge stiletto’s is de boodschap!

trends_najaar_schouders_03 trends_najaar_schouders_02 trends_njaar_schouders_01

Studs & Strass

De winter van 2009 heeft een ruig kantje en dat hebben we maar al te graag! Studs komen niet alleen voor op schoenen en tassen, maar ook op leggings, vestjes en jurkjes. Deze trend is ideaal voor de doe-het-zelvers onder ons want je kan zelf aan de slag gaan door het aanbod studs & strass van de plaatselijke Veritas op je jurkjes en accessoires van vorig seizoen te plaatsen.  

trends_najaar_studs_01 trends_najaar_studds_02 trends_najaar_studds_03

80’s Revival

Disco diva’s, goed nieuws…want heel wat ontwerpers duiken voor de wintergarderobe van 2009 in het verleden en zorgen voor interessante en wanna-have versies van disco fever extravaganza. Dit betekent pailletten, een overdaad aan applicaties, leopard prints… kortom veel glitter & glamour. Weliswaar niet geschikt voor elk moment van de dag, maar voor je HOT party night out zeker en vast een dikke hit! Wederom goed nieuws, want ook shops als H&M en Mango zorgen dit najaar voor de nodige dosis aan 80’s bling bling!

trends_najaar_80s_02 trends_najaar_tachtig_01 trends_najaar_80s_03

Tot aan de lies

Laarzen zijn dit seizoen lang van stof en dat betekent werkelijk tot aan de lies, weliswaar een trend die niet geschikt is voor iedereen, maar voor de lucky ladies met zeeeer lange benen ongetwijfeld heel erg sexy!

trends_najaar_boots_01 trends_najaar_boots_02   trends_najaar_boots_03

Volgende week...het vervolg van da must-have items voor het najaar van 2009!

page loaded