Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Escada bijna failliet

Door Michael op 16.08.2009

escada11 ChristyTurlingtonforEscada01
Escada_Fashion_Show_Group_Shot.JPG escada_1

Donderdag 13 augustus was alweer een donkere dag voor de fashion industrie. Modehuis Escada vroeg dan immers het faillissement aan. Het Duitse label kon zijn investeerders niet meer overtuigen met hun herstructureringsplan. Dat voorzag een verlaagde rente voor hun leningen, maar de raad van bestuur zag dit niet zitten.

Escada was één van de toonaangevende modehuizen van de jaren '80 met vaste klanten als Lady Diana. Het label werd opgericht in 1978 en kwam de laatste jaren in de problemen door verlies van inkomsten van een slordige 70,3 miljoen euro daarnaast ging de omzet achteruit met 15% voor 2007-2008. Ex-topman van Hugo Boss Bruno Saelzer nam recent het roer over maar kon spijtig genoeg niet de nodige resultaten boeken. 

De keten bestaat uit 180 shops en franchisevestigingen wereldwijd. 2300 mensen zullen wereldwijd hun job verliezen. Buiten vrouwenmode verkocht het tassen, kindermode, brillen, schoenen en parfum. Het Duitse Escada is de zoveelste in de rij die op korte tijd er mee stopt. Na Morgan, het Belgische brand Donaldson, Veronique Branquinho, Christian Lacroix en Oilily verliest fashion land opnieuw een topper van formaat.

page loaded