Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

He rocked our world

Door Patricia op 26.06.2009

Iedereen heeft intussen al gehoord dat Michael Jackson op 50-jarige leeftijd is overleden aan een hartaanval. Samen met de dood van Vlaams tv-presentatrice/ zangeres Yasmine en 70's icoon Farah Fawcett zorgde dit de voorbije dagen al voor een schokgolf vanuit showbizzland.

De wereld reageert vooral vol ongeloof op de dood van de " King of Pop" en naar zijn sterfdag wordt nu al verwezen als " The day the music died". Leven op Times Square stond zelfs even stil bij de bekendmaking van het nieuws en talloze fans zijn volledig overstuur. De hele dag al hoor je overal in de winkels zijn grootste hits door de boxen schallen. Een onverwacht afscheid nog voor hij in juli aan zijn afscheidstour begonnen kon.
Dat muziek en fashion hand in hand gaan is een "given". Met de dood van Michael Jackson gaat niet enkel één van de meest invloedrijke muzikanten van onze tijd verloren maar ook een fashionicoon. Wij voorspellen bij deze een revival van Michael Jackson-inspired fashion. Laat die rode jasjes maar al oprukken!

Exact een maand geleden schreef Belmodo.tv nog over Jacko's liefde voor vrouwenkledij, maar er zijn talloze outfits die ons ongetwijfeld bij zullen blijven. Bij deze brengen we een fashion-tribute aan Michael. Van roze hoedjes tot bandjackets... May he rest in peace.

Michaelhoed Jackson5_2
Michael als kindsterretje bij de Jackson 5. Toen al altijd opvallend!

Jackson5
Op en top seventies! (Michael uiterst links)

Michaeljackson5
In zijn late tienerjaren, toen Michael furore maakte als solo-artiest en meisjesidool.

badera458 michael1

"King of pop" en "king of cool"

Jackson Michaelglove

Michael in de jaren 70 en recenter met zijn beroemde witte handschoen en band/militair jasje.

Thrillerjasje Thrillersuit
Links: Hét rode jasje uit de Thriller clip (red. Perfecto). Rechts: Een beeld uit de covershoot van het gelijknamige album.

Michaelrood thriller
Opnieuw Belmodo.tv's fashion obsession: de rode jasjes uit het Thriller-tijdperk. Links dat uit Beat it en rechts een beeld uit de clip van Thriller. Let trouwens op hoe Michael een fashion faux pas toch draagbaar weet te maken: de legendarische witte kousen.

Billiejean badera382

Links: Beeld uit de videoclip van Billie Jean, Rechts: Coole sneakers ten tijde van Bad.

badera568 MichaelLisamarie

Links: Smooth Criminal. Rechts: In 1995 samen met zijn toenmalige echtgenote Lisa Marie Presley.

Jammer genoeg is Wacko Jacko vanaf het tweede deel van de jaren '90 minder fashionable gebleken! Belmodo.tv blijft een grote fan van zijn topmuziek en van zijn extravagante stijl!

Balmain toonde anno 2009 al de revival van de Jackson geïnspireerde militaire jacket. Wij zijn er zelfs van overtuigd dat naar aanleiding van zijn dood nog meer ontwerpers zich opnieuw zullen inspireren door the grandmaster himself. Met ons Beat It 'Perfecto' lederen jasje aan zwaaien we je uit: R.I.P 'Michael Fashion'!

page loaded