Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Gentse modestudenten ontwerpen voor Soulwax

Door Angelique op 15.06.2009

shoes_soulwax_500x220_II shoes_soulwax_500x220

Soulwax zal in het najaar touren met schoenen ontworpen door 2 Gentse modestudenten.

“Part of the weekend never dies” is het motto van laatstejaarsstudenten mode en schoendesign Cleo Baele en Sarah Bos. Het duo heeft hun passie voor de tandem mode-muziek vertaald in een unieke afstudeercollectie met hoog rock-’n-roll gehalte waarin ze op zoek gaan naar de grens tussen kledij en accessoires.

collectie_220x300_II collectie_220x300

Reminder! De collectie wordt voorgesteld tijdens Movement 16 in de Gentse Eskimofabriek op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 juni. Belmodo.tv gaat al zeker, jij toch ook? Pronkstukken zijn de schoenen en andere accessoires (o.a. laptoptassen) die de dames later dit jaar op maat mogen ontwerpen voor de Gentse band Soulwax

De schoenen waarmee de broers Dewaele en hun ploeg in het najaar op de podia zullen staan, zijn maatwerk, met de hand gemaakt. “Trendy en stijlvol,” aldus de ontwerpsters, “maar ook bijzonder praktisch”. Zo ook de rest van de collectie, die een symbiose vormt van vrouwelijke en stoere elementen, eenvoudig en draagbaar maar edgy, met oog voor detail en verfijning. De afstudeercollectie van het duo gaat in juni in première tijdens de modeshow van KASK in de Eskimohallen in Gent. De ontwerpsters dromen ervan om daarna aan zoveel mogelijk internationale competities deel te nemen en hun ideeën onder het Black Balloon label op de markt te brengen. Er zijn al concrete plannen voor een webwinkel met een aantal stukken uit de collectie.

Jonge creatievelingen die zorgen voor good fashion meets good music! Belmodo.tv loves that!

page loaded