Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Christian Lacroix vraagt faillissement aan

Door Michael op 31.05.2009

Het Franse modehuis Christian Lacroix heeft het faillissement aangevraagd. Nu de verkoop van dameskleding zowel in Amerika als in Japan enorm gekelderd is, breken er voor tal van couturehuizen moeilijke tijden aan. Maison Lacroix zit in bijzonder moeilijke papieren met een verlies vorig jaar van 10 miljoen euro. Lacroix maakt deel uit van de Amerikaanse groep Falic. Het huis is vooral bekend omwille van zijn kleurrijke en extravagante ontwerpen. Volgende week doet de handelsrechter een uitspraak over de zaak, vermoedelijk hebben de aandeelhouders wel een reddingsplan klaar liggen. Let's hope everything works out! Fingers crossed!

christian-lacroix-fw08-7a DVF_-Lacroix_-SJP

Lacroix stelt zijn herfst- & wintercollectie 2008 voor. Christian Lacroix in 2008 bij de opening van de Lacroix-shop in New York samen met Diane von Furstenberg & fashionista Sarah Jessica Parker.

page loaded