Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Skinny jeans schaden de gezondheid!

Door Lies op 27.05.2009

Onderzoekers toonden aan dat het dragen van je skinny jeans niet zo supergoed is voor je. Wie zich vaak in een al te nauwe jeans wurmt, zou problemen kunnen krijgen met de zenuwen. Het beestje heeft zelfs een naam: Meralgia Paresthetica. Maar dat klinkt toch wel ernstiger dan het in werkelijkheid is!

skinnyjeans_02   skinnyjeans01

Door de druk van je strakke jeans kan er een brandend, tintelend gevoel optreden aan je benen. Wanneer je die broek weer uittrekt, verdwijnt dat gevoel ook weer. Niet panikeren dus! Vooral als je je jeans combineert met hakken, zou het risico toenemen.

skinnyjeans_03

Het fenomeen kwam aan het licht nadat een 28-jarige vrouw zich in haar favourite skinny had gepropt voor een diner met vrienden (sowieso al een very bad idea, toch?!). Toen ze enkele uren later weer rechtstond, voelde ze haar benen tintelen en had ze het gevoel te zweven. Na verwijdering van de krappe broek, verdween het probleem.

Ik zou er alleszins niet rouwig om zijn zouden we onze skinnies massaal uit onze kasten bannen. Wegens nog steeds niet helemaal comfy in die nietsverhullende spannende plakbroekjes, mogen die van mij dus officieel plaatsruimen voor een legertje aan baggy boyfriendjeans!

page loaded